Overskriften lyder for mange måske en anelse vildt, og det er det nok også for de fleste klubber, men hos aarhusianske Fuglebakken KFUM er det ikke desto mindre hverdag. Klubben kan således bryste sig af 17 lukkede hold – og telefonen ringer stadigvæk med folk, der vil starte hold op i klubben.

– Vi får mange opkald fra folk, som vil starte egne hold. Vi ser dog hele tiden på, hvad vi kan rumme, så det også giver mening for klubben som helhed, forklarer formand i Fuglebakken KFUM, Jesper Christensen, til magasinet, Jysk Fodbold.

De mange lukkede hold er dog velkomne i klubben. I 2008 fusionerede klubberne KFUMs Boldklub og Hasle Fuglebakken, hvilket gav klubben et stort antal baner at råde over.

– Vi har først og fremmst de mange lukkede hold, fordi det er en opgave som vi kan og gerne vil løfte, siger formanden videre og sender samtidig ros videre til kampfordeleren, der sidder med et stort administrativt job.

Økonomi, ungdomstrænere og spillere
Økonomien, som de lukkede hold giver, er god, men der også andre fordele ved at have så mange hold. Klubben har nemlig nydt godt af, at de lukkede hold har givet ungdomstrænere og spillere til klubben.

– Især den tilgang som vi har fået af ungdomstrænere fra de lukkede hold, sætter vi stor pris på, Der er flere, som er kommet her i klubben og har fået interesse for at blive en større del af foreningslivet og tage en trænertjans, siger Jesper Christensen videre til magasinet.

Lukkede hold må ikke rykke over egne hold
En af de klare regler som klubben har lavet i forhold til de mange lukkede hold er, at de ikke må rykke op over deres egne tre øverste hold. Dette er gjort for at tilgodese foreningen, men klubben er i tæt dialog med de lukkede hold. For som formanden siger: – De har måske ikke foreningslivet i deres mindset, men de spiller stadigvæk i vores klub.

Du kan læse hele artiklen om Fuglebakken KFUM i det nye nummer af Jysk Fodbold.