Når man spørger om en lillefinger, giver han hele armen! “Puma” er en arbejdshest og han er ærekær omkring sine opgaver. “Puma” er en evig inspiration, for enhver ildsjæl. Med 27 års ufortrødent klubarbejde er “Puma” en institution i Vordingborg IF.

Sådan står der blandt andet om Bjarne “Puma” Hansen fra Vordingborg IF i hans indstilling til Frivilligprisen 2019.

Fodboldstudier.dk har fået en snak med holdlederen om hans store indsats i klubben, de største øjeblikke og hvilke ønsker han har for fremtiden.

Frivilligprisen hylder frivillige, der har gjort en ekstraordinær indsats for en klub. Hvad er det der får dig til at være frivillig?
– Jeg vil lige sige, at jeg kommer fra en klub i Mern, hvor jeg selv spillede og var ungdomstræner. Senere sad jeg i bestyrelsen, var ungdomsformand og senere blev jeg seniortræner. Faktisk nåede jeg også at være seniorformand. Men på et tidpunkt, så skulle der ske noget mere.

Jeg så altid VIF´s hjemmekampe og jeg fik sagt, at jeg godt kunne tænke mig at komme til klubben og pludselig stod der en og prikkede mig på skulderen

– Jeg så altid VIF´s hjemmekampe og jeg fik sagt, at jeg godt kunne tænke mig at komme til klubben og pludselig stod der en og prikkede mig på skulderen. Det var formanden, Klaus Hansen. Han spurgte om jeg ville til Vordingborg som holdleder for deres 2.hold. Jeg vidste at jeg ikke ville få 1.holdet til at starte med, men jeg gik efter at få 1.holdet på et senere tidspunkt. Jeg har altid været klar til at gøre en indsats for klubberne.

Du har været i klubben i 27 år. Hvad har været de største øjeblikke i Vordingborg IF, når du skal se tilbage?
– Som sagt, så startede jeg som holdleder på VIF´s 2.hold i 1991/1992, og mit mål var at blive holdleder for 1.holdet på et tidspunkt. Tre år efter ringede telefonen. Det var formand Henrik Sunke, som fortalte at han havde en god nyhed.

Jeg skulle overtage 1.holdet som holdleder. Det var nok det største øjeblik for mig.

– Jeg skulle overtage 1.holdet som holdleder. Det var nok det største øjeblik for mig, men når det er sagt, så har der været rigtigt mange store øjeblikke i de 25 år, hvor jeg har haft 1.holdet.

Ingen er i tvivl om, at du gør en stor forskel i klubben. Hvad ville være dit største ønske for klubben, hvis du skulle se fremad?
– For mig selv personligt, så ville det helt klart være at få nogle flere ungdomshold. U17 eller U19, det er nok det største for mig lige nu.

Du kan stemme på Bjarne “Puma” Hansen fra Vordingborg IF HER.