Fodboldstudier.dk har i den seneste uge gennemført en meningsmåling blandt brugerne. Her blev de spurgt om der nogensinde er blevet snydt med navnene på deres holdkort eller om de kender til andre hold der har gjort det.

Resultatet var ikke opmuntrende.

79% af de dem der har afgivet et svar, siger at snyd med holdkortene “sker hele tiden”. Et resultat der giver det nuværende holdkort plads til markante forbedringer.

Mere fleksibilitet måske?
Kan man komme snyden til livs? Nok ikke helt. Uanset hvor godt man laver systemet, så vil der altid være dem der udfordrer det og forsøger at finde finurlige genveje, for at snyde systemerne. Sådan er det og sådan vil det givetvis altid være om det så er med holdkort eller andet her i livet.

Holdkortet i dag fungerer jo i bund og grund fint, men det er alligevel knap så positivt at næsten 4 ud af 5 oplever snyd med det, som skal sørge for en sportslig fair afvikling.

Nogle vil advokere for at det er nødvendigt “at snyde” med holdkortet, idet man ellers ikke ville kunne stille hold. Fair nok, men bør holdkortet/systemet så ikke, på den ene eller anden måde, have noget fleksibilitet eller revideres, så det passer bedre ind i realiteterne?

To “anonyme” spillere?
Altså ingen er interesseret i aflyste kampe, men heller ikke snyd med holdkortet. Er svaret at man til hver kamp kan have to “anynome spillere” – altså spillere der ikke er registreret for klubben? Et spillerpas har også været oppe og vende, men uden at det er blevet en realitet.

Er snyden simpelthen bare noget “man må tage med” eller skal der kigges efter holdkortet i sømmene, så snyden bliver markant mindsket?

Her på Fodboldstudier.dk har vi ikke svaret, men meningsmålingen viser at man bør overveje forskellige muligheder for at få mindsket snyden.