WEB-TV


GOD IDE TIL ET INDSLAG?

SEND OS EN MAIL HER.

AKTUELT


FLERE INDSLAG


DANMARKS SJOVESTE KLUBNAVNE:

Zambiansk slange bag

Aarhus-klubs navn

I vores portefølje af indslag og artikler om anderledes og sjove klubnavne i dansk fodbold, så skal vi i dag forbi Aarhus, hvor klubben har fået en lille form for kultstatus. Der drejer sig om Aarhus Black Vipers.


Vi fik tidligere på ugen en snak med klubbens formand, Anders Christensen, om historien bag klubbens navn.

DANMARKS SJOVESTE KLUBNAVNE:

I vores portefølje af indslag og artikler om anderledes og sjove klubnavne i dansk fodbold, så skal vi i dag forbi en klub, hvor navnet gik fra den ene yderlighed til den anden nærmest. Klubbens bagmænd ville først have opkaldt klubben FC Massemorderne, men det fik de ikke lov til ad lokalunionen.Hvad gør man så?

Jo, man går da helt over i den anden grøft og finder noget af det mest nuttede man kan komme i tanke om.

FÅ FLERE MEDLEMMER:

Medlemmerne er omdrejningspunktet i enhver idrætsforening, og det behøver ikke at være svært at få flere medlemmer. Det handler i bund og grund om, at komme ud og vise flaget i lokalområdet, og gøre opmærksom på de tilbud, som I har.

Men hvordan gør man så det?

Her kan du læse ni effektive måder, at få skabt noget omtalte omkring jeres klub i området, så I kan få flere medlemmer.

MEDLEMMERNE HJÆLPER TIL:

Mange klubber har udgifter til at vedligeholde deres klubhus, hvilket sjældent ligger i den billige ende. Hos Tved Boldklub i Svendborg har de dog fundet en god løsning, der sparer klubben for mellem 50.000 og 100.000 kr . hver eneste år.

DANSK FODBOLDS WIKIPEDIA:

IDRÆTSHISTORIKER:

DIN KLUBS HISTORIE

ER MEGET VIGTIGERE END

DU TROR!

Din klubs historie – er den overhovedet særlig vigtig? Ja, mener idrætshistoriker, Stanis Elsborg. Han er faktisk slet ikke i tvivl om, hvor vigtigt det er at få selv de mindste fodboldklubbers historie skrevet ned og bevaret.


Faktisk er de lokale klubbers historie enormt vigtig for hele dansk fodbolds- og kulturs historie, og derfor er det vigtigt at jeres historie bliver foreviget i Dansk Fodbolds Wikipedia på Fodboldstudier.dk.

BØRNEFODBOLD:

Hvem drømmer ikke om at der dukker 72 børn op til træning – og op imod 40 af dem er helt nye på grønsværen? Det lyder næsten for godt til at være sandt, men hos en århusiansk klub er det ikke desto mindre rigtigt.

FODBOLDSTUDIER TV:

Først skal vi tale med Jakob Krüger fra Aalborg. En 15-årig gut, der sammen med to kammerater, stablede et arrangement på benene, der indbragte hans klub over 75.000 kr.


Derudover skal vi høre, hvordan Bindslev-Tversted IF hvert år laver 100.000 kr. på et sponsorcykelløb, som en af bagmændene bag mener, at alle idrætsforeninger kan arrangere i deres by eller område.

Nagin Ravand:

21-årige Nagin Ravand fra Gellerup er netop blevet nomineret til Pigeprisen 2020 for sit frivillige arbejde med at skabe mulighed for, at også piger kan spille fodbold. 

LOV OM KVIKLÅN

Loven om kviklån gør bankerne strafansvarlige, hvis deres logo optræder sammen med logoet fra et gamblingselskab, eksempelvis Danske Spil. Derfor daler deres interesse for sportssponsorater til et lavpunkt.

LIGESTILLING OG KØNSBALANCE

En undersøgelse fra DBU fra februar viser en skævvridning af ligestillingen og kønsbalancen i dansk fodbold.

MOTORIKKEN HALTER HOS BØRN

De fleste forældre kender det. Børnene larmer lidt for meget, og man trænger til lidt ro. Hvad gør man så? Man giver dem iPad´en og får ro. Men er det i virkeligheden en kæmpestor bjørnetjeneste til børnene. Deres motorik bliver simpelthen dårlig og mangelfuld.

DM-GULDET TIL AALBORG

Danmarks største fodboldturnering blev skudt i gang i foråret med samtlige 1600 danske fodboldklubber til start, og fra begyndelsen blev turneringen et stort tilløbsstykke for de mange klubber.  Igennem de mange runder er der blevet støttet op i stort omfang, og klubberne har runde efter runde slået rekorderne for antal af stemmer. Vinder blev Kanonkuglerne fra Aalborg.

DE STARTEDE 1600 – 5% ER TILBAGE

DM-TURNERINGEN DER GIK VIRALT OG MOBILISEREDE HELE BYER OG LOKALSAMFUND

Alle 1600 fodboldklubber i Danmark var med, da DM i Online Fodbold gik i gang, men nu er det tal skåret ned til kun 70 tilbageværende klubber.

De sidste hold er nået til 1/16-finalerne, og her bliver feltet yderligere skåret ned til kun 30 hold.

DANSK FODBOLDS HISTORIE

DIN KLUB I HISTORIEBØGERNE?

– MERE END 700 KLUBBER BIDRAGER ALLEREDE

Hvor finder du din klubs historie? En oversigt over de bedste spillere, jeres største rivaler og de sjove historier?

Det kan være svært at finde alle informationerne, og derfor har vi på Fodboldstudier taget sagen i egen hånd og samlet alle de danske fodboldklubbers historie på ét sted.

KREATIVITETEN BULDRER FREM

SÅDAN TJENER MAN 100.000 KR. UNDER CORONA

– OG STØTTER DE LOKALE!

Corona-krisen har været hård for rigtigt mange idrætsforeninger, hvor man har mistet mange indtægter grundet nedlukningen. Men for nogle foreninger har krisen været med til at få kreative ideer til at blomstre, og ikke mindst give et økonomisk afkast.


En af dem der har oplevet stor succes med et nyt tiltag under krisen er Brande IF. Den midtjyske klub arrangerede en virtuel kamp mod FC Midtjylland, og det gav pote.

FRIVILLIGHEDSBANK PÅ FACEBOOK

STORE HEDDINGE GRUNDLAGDE STOR FRIVILLIG INDSATS

VIA FACEBOOK

De er ikke uvant med ros og hæder hos Store Heddinge Boldklub, og det er da heller ikke uden grund. Klubben gør nemlig en stor indsats for at få frivillige hænder og lave sociale arrangementer for deres medlemmer.


En frivillighedsbank har blandt andet skaffet mange nye hænder til klubbens aktiviteter.

thin

IDEER, INSPIRATION, GODE HISTORIER

Aktuelle artikler

Vi lever og ånder for dansk breddefodbold. Derfor vil også gerne have så mange spændende ideer, inspiration og gode historier fra den danske fodboldverden, som overhovedet muligt. Det kan du hjælpe os med. Kender du til en smart ide, et godt projekt eller andet fra dansk breddefodbold, så kontakt os.


6 skridt til det gode forældresamarbejde

Forældrene er en vigtig del af børns muligheder for at…

Tilfældige spillere gav tilfældigt klubnavn

I vores portefølje af historier om danmarks sjoveste klubnavne, så…

Formand vil ikke have holdkort-regler lempet

I sidste uge har der været afholdt årsmøde i DBU…

Fodboldstudier TV: Fra 40 til 200 medlemmer på 3 år // Formand: Holdkort-regler skal ikke lempes // Tilfældige spillere gav tilfældigt klubnavn

I dette afsnit skal vi vidt omkring i landet. Vi…

FC Odense har femdoblet medlemstallet på 3 år

FC Odense har haft stor succes i de seneste år….

Undersøgelse: Ungdomssspillere fastholdes gennem fokus på nye færdigheder

En nyere undersøgelse af 12-20-årige fodboldspillere i DBU Sjælland-klubber lavet…

Zambiansk slange bag Aarhus-klubs navn

I vores portefølje af indslag og artikler om anderledes og…

Gedved IF har stor glæde af tysk venskabsklub

En lastbilchaufførs tur til Tyskland i starten af 70´erne blev…

Brabrand IF-truppen knokler på og udenfor banen

Grundet sygdom, måtte Brabrand IF i sommers se deres økonomiske…

Fodboldstudier TV: Brabrand-truppen knokler på og udenfor banen // Gedved IF nyder stor glæde af tysk venskabsklub // Zambianske slanger bag Aarhus-klubs navn

Hvad gør man i en divisionsklub, når ens økonomiske og…

Søger I fonde eller puljer? Husk hattedameprincippet

Når man søger en fond eller pulje, så skal projektet…

Sponsorekspert: Lokale fodboldklubber skal turde tænke større

De lokale klubber skal presses til at turde tænke større…

Lyden af Fodbold

Følg Fodboldstudier på podcast, hvor vi dykker ned i spændende historier i dansk fodbold

Hør historien om Jacob Schoop, der igennem hans karriere er gået fra seriefodbold på Fyn til Superligaen og et udlandsophold, hvor han bl.a. trænede med den brasilianske stjerne, Káká.

Varighed: 20 minutter

Hør historien om Nagin Ravand fra ACFC i Gellerup. En 20-årig kvinde der på kort tid har fået masser af indvandrerpiger til at gå til fodbold. Træningen handler dog om meget mere end bare fodbold.

Varighed: 17 minutter

Klubhuset – Stedet hvor klubber mødes, tanker deles m.m.

  • ANMOD OM HJÆLP
  • TÆNKETANKEN
  • FODBOLDFÆLLESSKABET
  • DEL DIN IDE
ANMOD OM HJÆLP

Igangværende anmodninger

ANMODNING OM INSPIRATION


Brande IF

Klubben vil gerne have noget inspiration til, hvordan man kan indrette boldrum og opbevaring.

DIN KLUB?


Skal din klub have inspiration eller vil I høre andre klubber til råds, så kontakt Fodboldstudier og fortæl mere om jeres ønske.

Anmod eksperter eller klubber om råd

Vi sætter klubber og eksperter sammen, og løser de udfordringer, som der er rundt omkring i klubberne

Har I nogle udfordringer i jeres klub, store som små, som I ikke kan få lyst eller som I bare mangler ekstra meninger om? Anmod om hjælp fra andre klubber eller vores eksperter.

Vælg
Vælg
Option 1
Option 2
TÆNKETANKEN

MASSIV SNYD MED HOLDKORT – HVAD SKAL ÆNDRES?


Holdkortet er skabt som en sikkerhed for at man ved, hvem der spiller på de forskellige hold. Faktum er bare, at der bliver snydt rigtigt meget.

9 MOD 9 ISTEDET FOR 11 MOD 11?


Er 11 mod 11 i virkeligheden gammeldags eller skal man nytænke antallet af spillere? Et ømtåleligt emne uden tvivl, men måske alligevel værd en tanke.

STRAFFESPARK VED UAFGJORT I BØRNE-/UNGDOMSFODBOLD


Børn elsker at score mål, og der er ikke noget mere hjerteskærende end et barn, der har været vil fodbold og har tabt. Har de tabt, men barnet har scoret (fået en succesoplevelse), så er det dog helt anderledes. Kunne straffespark ændre på det?

FRI BEVÆGELIGHED FOR SPILLERE I SERIE 3 OG NEDEFTER


Mange hold kæmper med at kunne stille hold, når der tørnes ud i de lavere rækker rundt omring i Danmark. Skal spillere have lov til at spille på mere end ét hold hver uge. Ja, synes vi.

DINE TANKER?


Har du nogle tanker om hvordan dansk fodbold bør se ud i fremtiden? Om det er børnefodbold, senior eller old boys er ligegyldigt. Dansk fodbold skal udfordres på alle niveauer.

TÆNKETANKEN: (U)MULIGE IDEER I DANSK FODBOLD

Hvis dansk fodbold skal blive ved med at udvikle sig, så kræver det nytænkning. Nogle gange virker ideerne urealistiske, andre gange lige til. Tænketanken er stedet hvor ideer, mulige eller umulige, samles.

Tænketankens ideer er fra Fodboldstudiers egne tanker og fodboldfolk i hele Danmark. Alle kan byde ind med deres tanker for hvordan fodbolden i Danmark skal se ud – på alle niveauer, alderstrin, køn osv.

Har du en idé eller hvor ser du problemer i dansk fodbold?

Skriv til os.

Vælg
Vælg
Ide til ændring i dansk fodbold
Nuværende problemer i dansk fodbold

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Fodboldstudiers nyhedsbrev og få spændende historier, viden, inspiration og meget andet fra dansk fodbold lige ned i din indbakke.


Skriv din mailadresse i feltet herunder og tryk “tilmeld”, så modtager du fremover spændende nyt fra dansk fodbold.

Tilmeld nyhedsbrev

Ris / Ros

Har du ris eller ros til vores arbejde med Fodboldstudier, en god idé eller andre input, så skriv til os via nedenstående kontaktform.

Vælg
Vælg
Ris
Ros
Idé
Andet
FODBOLDFÆLLESSKABET

Facebook-gruppen, der samler de danske fodboldklubber

FODBOLDFÆLLESSKABET

Hvad sker der i andre danske klubber? Skal turneringsstrukturen være som den er eller skal der ske ændringer? Hvordan får andre klubber sponsorer, frivillige eller nye spillere?

Fodboldfællesskabet samler de danske klubber under ét uafhængigt tag. hvor alt mellem himmel og jord kan diskuteres på kryds og tværs af klubberne, uanset niveau, landsdel, størrelse osv.

DEL DIN IDE

Få sparing på en god idé – eller fortæl om en god ide, som I har fået i jeres klub eller hold.

FORTÆL OM DIN IDE ELLER HJÆLP ANDRE KLUBBER MED DIN IDE

Der findes et hav af gode ideer i de danske klubber og foreninger. Ideer som vi deler med jer allesammen her på Fodboldstudier.

Vi vil dog gerne have endnu flere ideer fra jer ude i klubberne, så har I fået en god ide, så del den med os. Jo mere der bliver delt, desto flere gode ideer får I også retur.

Du kan dele din ide på Fodboldfællesskabet, hvor vi har samlet de danske klubber i et uforpligtende fællesskab med det ene formål; At gøre glæde og gavn for dansk fodbold.

DU K AN OGSÅ

“SPRED DIN IDE

OG HJÆLP ANDRE”

….Man får altid god karma – og måske andre gode ideer retur!

Unik chance! Få din klub i historiebøgerne

Din klub i historiebøgerne for altid

Et værk af den størrelse, som bogen om de danske klubbers samlede historie, sker kun meget få gange. Derfor er det også en unik chance for at skrive sig ind i historien.

Alle kan skrive historien ind

Fodboldstudier har lavet en side for hver enkelt klub i Danmark, og her kan alle gå ind og skrive informationer ind vedrørende de klubber som de kender.

700+
Over 500 klubber bidrager allerede

Der er kæmpe tilslutning til projektet, og mere end 500 danske klubber har allerede sagt ja til at bidrage.

Det er nemt og hurtigt!

Skriv informationerne ind, og vi læser dem igennem og sørger for at de kommer online på klubbens side.

Udvalgte temaer

Hvordan får piger i teenageårene og starten af 20´erne med fritidsjob, studier, kærester, fester, sociale medier og meget andet om ørerne tid til at spille fodbold?

Det spørgsmål er der mange klubber rundt omkring i landet, der spørger sig selv, for det kan være svært at tiltrække eller bare at fastholde pigerne i klubberne i den aldersgruppe.

Her kan du læse et større tema om hvordan man kan få pigerne ind i klubberne eller fastholde dem man har.

Podcasts er enormt oppe i tiden. Alle hører dem i tide og utide, og de findes omkring et hav af emner og afskygninger.

I dette tema ser vi nærmere på podcasts i breddefodbolden, hvordan man hurtigt kommer i gang med at podcaste i sin klub, en guide til udstyr og manuskript og ikke mindst en klub, som allerede laver podcast til medlemmerne.

Anføreren eller kaptajnen på et fodboldhold er den spiller, der vælges til holdets leder på banen. Det er ofte en af de ældre eller mere erfarne spillere på holdet, eller en spiller, der på anden måde har stor indflydelse på spillet. Sådan lyder definitionen af en anfører, når man søger på Google.

Men hvordan forholder det sig i den virkelige verden, hvis man spørger trænerne? Vælger de også en erfaren spiller som anfører eller de vægt på noget andet?

Der var engang hvor klubnavnene i dansk fodbold hed B1913, AGF, KB og Vejle Boldklub.

Tager man op i helikopteren og kigger ned på det danske fodboldlandskab i dag, så ser det helt anderledes ud. Klubberne hedder alt imellem himmel og jord, og det ene klubnavn er meget underligt end det andet.

Men hvad ligger der egentlig bag de nye danske klubnavne, hvad henviser de til?Vi undersøger de sjoveste danske klubnavne fra Serie 6 og op.

Har du en god idé til en område, som vi bør kigge nærmere på?

Det kan både være store og små udfordringer på dit hold eller fodboldklub.

På Fodboldstudier tager vi store som små emner op.

Skriv til Fodboldstudier her.