Der findes gode fusioner, og der findes dårlige fusioner. Heldigvis er Ikast FC blandt den første del, de gode fusioner. Klubben vandt prisen som Årets Klub under DBU Jylland i region 2 og har generelt haft et flot år.

Spørger man klubbens formand, Michael Vestergaard Sørensen, så mener han ikke at året har været bedre end andre. Historien er blot, at de har været bedre til at lave PR omkring klubben.

Fodboldstudier.dk satte formanden stævne til et par spørgsmål omring 2019, fusionen, hvilke råd han har til andre klubber der overvejer at fusionere og meget mere.

Først og fremmest, så stort tillykke med indstillingen til Klubprisen 2019. I er dog vant til det med priser. I har netop vundet Årets Klub i region 2 under DBU Jylland. Har 2019 været jeres bedste år nogensinde?
– Nej, det synes jeg faktisk ikke, men måske første gang vi har været lidt mere aggressiv i, at fortælle den daglige historie om Ikast FC. Samt vi vil gerne have fokus på at fusionen er lykkes, til begge klubbers fulde tilfredshed. Måske har andre klubber mod på at gøre det samme, så vi ikke taber ungdomsspillere, men også de gode frivillige, som er alfa og omega for den frivillige idræts overlevelse.

Begge bestyrelser ville dette og der var ingen storbror, som trumfede et eller andet igennem

I er måske et af de bedste eksempler på en fantatisk fusion mellem to klubber. Hvad gjorde I for at få det til at blive så succesfuldt – og har I råd til andre klubber, der overvejer at fusionere?
– Begge bestyrelser ville dette og der var ingen storbror, som trumfede et eller andet igennem. Begge klubber måtte tage kampen op, med evt. kritik på valg af nyt navn og ny klub farve. Denne afgørelses vigtighed for at vise en ny fællesvej, har vi naturligvis lært fra grundlæggelsen af FCM.

– Begge bestyrelser gav hånd på minimum 3 år  og hvor vi har brugt de kompetencer , som vi selv søgte og viste var i gruppen. Ikast FS kunne tilbyde super træningsanlæg og god ledelse. KFUM kommer med masser af menneskelig ressourcer, til dagligdagen på træningsanlægget, så vi igen kom i øjenhøjde med vores medlemmer.

– Fodboldmæssigt har vi haft fokus på, at Mikrofodbolden i Ikast skulle mærke fra dag 1, at vi var klar i den nye klub, med nok træner, voksne samt unge trænerføl, så alt ansvar ikke blot lå på forældre træner. De forældre der havde lyst til stadig at give en hånd med, har vi i samarbejde med DBU samt klubbens konsulenter forsøgt at klæde på, til en sjov og varierende træning. Til info forsøger vi konstant at have 3 konsulenter i ungdomsafdelingen, som er delt op således. Mikro – U10-16 – U17-senior.

I har siden fusionen haft stort fokus på pigefodbolden og en styrkelse af denne. Hvordan forløber arbejdet med at vækste i den afdeling?
– Vi har trukket alt 11 “mands” pigefodbold ned til vores største anlæg, således de nu har mulighed for 24/7 træning, hvis det ønskes. Vi er i ny dialog med andre klubber, der også gerne vil tilbyde bedre muligheder, for de pigespillere som ønsker at teste deres talent. Samtidig gør vi alt for ikke at tabe den gruppe piger, som bare vil have det sjovt. Dette gør vi naturligvis også hos drengene. Vi har tilbudt DBU/JBU at være med i pilotprojekter omkring nye tiltag for pigefodbolden i Danmark, og hvor vi i 2020 skal være med første gang, sammen med to andre klubber.

I det hele taget, så har I succes på næsten alle fronter. Er der overhovedet nogle områder i klubben, hvor I stadig føler at I kunne gøre det bedre?
– Vi skal have gjort vores anlæg bedre til bl.a. mikro fodbolden. Vi vil gerne have et bedre elite tilbud til piger, men håber det kunne ligge i et FCM regi, med Ikast som base for træning, pga. af bl.a. de skoletilbud, vi i fællesskab kan tilbyde fra 0 klasse, til de forlader en videregående uddannelse  12-13 år senere.

Personlig drømmer jeg om et samarbejde på herre senior niveau i Ikast-Brande kommune

– Personlig drømmer jeg om et samarbejde på herre senior niveau i Ikast-Brande kommune, da vi i de kommende år, måske mangler et tilbud til alle de spiller, som har fået en fantastisk fodbolduddannelse, men måske kun kan træne 2-3 gange om ugen.

– Vi har for 5 år siden lejet lokaler ud til E-Sport Ikast- Brande Kommune. Her kunne det også være interessant om E-sport og fysisk bevægelse sport kan kombineres. En fornuftig form er også gavnligt i E-sport, og at vores fodbold medlemmer også har en passion for E-sport, ved alle.

– Men det har sin begrænsning, at vi alle er frivillige og derfor kan alle ønsker og drømme ikke realiseres. Men vi gør vores bedste, og når Ikast Cup med 3000 deltager slut juni finder sted, og masser af campister, og besøgende forældre hygger sig, så er vi glade og “lidt” stolte i Ikast FC. Det er her man finder kræfterne til ,at forbedre forholdende til glæde for vores medlemmer.

Hvis du vil stemme på Ikast FC til Klubprisen 2019, så kan du stemme HER.