Hvem drømmer ikke om at der dukker 72 børn op til træning – og op imod 40 af dem er helt nye på grønsværen? Det lyder næsten for godt til at være sandt, men hos en århusiansk klub er det ikke desto mindre rigtigt.

I Brabrand IF kunne de til en træning i foråret meddele om fulde huse, da klubben skulle afholde træning for de yngste. Hele 72 børn dukkede op.

Simpelt og effektivt tiltag
Årsagen til det flotte fremmøde skyldtes ét simpelt tiltag; At rekruttere børnene i børnehaven.

– Vi kom frem til at noget så lavpraktisk som en seddel til forældrene på børnenes pladser i børnehaven kunne være særdeles effektivt. Så vi ringede til nogle forskellige børnehaver og fik lov til at komme spille lidt fodbold med børnene og fortælle lidt om Brabrand IF, fortæller Klaus Kannegaard til DBU Jylland.

Kannegaard havde sammen med DBU Jyllands klubrådgiver Karina Kallehauge prøvet den nye måde af, og det altså med kæmpe stor succes.

Både til drenge og piger
Der blev givet flyers til børnene i børnehaven, og fortalt at de gerne måtte give den til deres forældre. Der var både én til drengene og én til pigerne – og begge gav pote.

– Vi ville vise, at alle er velkomne, og at fodbold er for alle. Jeg tror det fungerede efter hensigten, for vi er blandt andet gået fra nul til 12 pigespillere – og der er kommet omkring 25 nye drengespillere i U6, lyder det videre fra Brabrands U6-træner til DBU Jylland.

Alt i alt et meget simpelt tiltag, der viste sig at være super effektivt og ikke krævede meget tid udover at komme ud og aflevere dem i børnehaverne i lokalområdet.

Få mere inspiration til børnefodbold
Du kan få mange flere gode ideer og inspiration på vores side om børnefodbold. Du finder siden HER.