Fodbolden er og bliver omdrejningspunktet i enhver fodboldklub, og sådan var det også i gamle dage, da de første klubber så dagens lys. Problemet var bare, at fodbolde var dyre – MEGET dyre!

Mange af de gamle klubber har da også ofret spalteplads på at berette om det besvær, de har haft med i det hele taget at få klaret det meget væsentlige – at få anskaffet sig en bold. Og en bold var ikke en billig genstand dengang – hvis man ville have en ”rigtig” fodbold måtte man punge ud.

Axel Jensen ejede en bold – den fik ham i Østerbro Boldklubs bestyrelse
Da Østerbro Boldklub skulle stiftes – det var tilbage i 1894 – sad en af stifterne med et trumfkort på hånden : han ejede en bold. Nu var det ikke den første klub med det navn, der skulle stiftes. Der havde været en af samme navn tidligere – og godt nok var fodbold kun en bibeskæftigelse. Det vigtigste var at spille cricket.

Axel Jensen havde været med i forgængeren og det var ham, der havde bolden – så med den som adgangsnøgle stillede han op til valget som ØBs første kasserer med et slet skjult motiv. Efter at være valgt indledte han nemlig med at sælge bolden til sin klub – pris 3 kr. og så var den jo endda ikke ny.

En anselig sum for klubben – et helt års kontingent for en voksen kostede i mange klubber under 1 kr. i den tid.