I 1972 blev den nu ene del af Nykøbing FC, B 1901, den første klub i Danmark der havde en afrikansk spiller på holdet idet man hentede gambianeren Biri Biri til klubben.

På hold med Morten Olsen
Biri Biri var en ung fodboldspiller, der var kendt i hovedstaden Banjul, da B.1901 i 1972 tog på træningslejr i Gambia. Her hørte træner Kurt Nielsen om den talentfulde spiller, og da B.1901 spillede en træningskamp mod Biri Biris hold, Wallidan FC, så han spillerens kvaliteter med egne øjne. B.1901 vandt ganske vist 5-4, men Biri-Biri scorede tre mål, og Kurt Nielsen opfordrede ham til at prøve at spille med B.1901 (hvor også Morten Olsen spillede) i en kamp mod et andet gambiansk hold.

Her scorede Biri Biri fire mål, og han lod sig efterfølgende overtale til at komme til B.1901, der på det tidspunkt lå i 1. division (som var bedste række på det tidspunkt). Han var blandt andet med til at spille pokalfinalen i 1973, som B.1901 dog tabte til Randers Freja.

K-Æ-M-P-E hit i Sevilla
Han kom til at spille et enkelt år for klubben, inden Sevilla FC hentede ham til Spanien. Biri Biri fik fem meget succesrige år i den spanske topklub, og med sin indstilling og sit engagement fik han en meget stor fanskare. Siden hans tid har de mest inkarnerede fans af klubben kaldt sig Biris efter Biri Biri.

Efter Spanien var det meningen, at Biri Biri skulle genforenes med Morten Olsen i RSC Anderlecht, men der kunne ikke opnås enighed om kontrakten, så i stedet hentede Kurt Nielsen ham igen til Danmark i 1980, denne gang til det nyoprykkede Herfølge Boldklub.

På Gambias landshold i 24 år!
Biri Biri spillede på det gambianske landshold i hele 24 år. Han debuterede som 16-årig og spillede sin sidste kamp som 40-årig på hold med blandt andet sin søn. Under sit ophold i Danmark og Spanien spillede han adskillige landskampe, og det bemærkelsesværdige er, at han betalte rejserne selv, da forbundet ikke havde så mange penge.

Biri Biri tog i 1982 tilbage til Gambia, hvor han nu spillede en række sæsoner for Wallidan FC igen. Senere blev han efter en kort trænerkarriere teknisk direktør. Han er fortsat involveret i klubben, lige som han har plads i det nationale fodboldforbund.

Hædret af præsidenten
Han har modtaget den nationale orden i Gambia – hele to gange. Først af den daværende præsident, og senere efter et militærkup af den nye præsident! I forbindelse med demokratiseringsprocessen i 1990’erne blev Biri Biri udpeget til viceborgmester i Banjul, og denne post beholdt han i fire år.

I 2000 blev han udnævnt til årtusindets fodboldspiller i Gambia, og i 2003 fodboldambassadør i CAF, den afrikanske fodboldkonføderation.

(Kilde: Wikipedia)