I Vigerslev Boldklubs 25 års jubilæumsskrift kan man læse historien om Margrethe Larsen. En kvinde der var bestemt og som i en periode nærmest styrede den københavnske klub.

Margrethe startede som kasserer
Vigerslev Boldklub af 1956 var blevet stiftet – bag det stod Dennis Andersen, selv om han langt fra var myndig endsige voksen. Han var faktisk kun 14 år. Så klubben fik selvfølgelig også enkelte voksne som bagland for at få det hele til at gå – i første parket ægteparret Svend Aage og Margrethe Larsen. Svend Aage som formand, Margrethe som kasserer. Træningen – ja den tog Dennis sig af som spillende træner.

Margrethe sagde ja – efter 3 måneders overtalelse
Klubbens kontingent var meget lavt sat – der skulle være råd til at alle kunne være med. Så økonomien var trang. Det fik ikke mindst Dennis at føle – han ønskede sig brændende et stempel med ”Vigerslev Boldklub”. Men ak, – det kostede 3 kr. 50 øre – og det var der ikke penge til mente kasserer Margrethe. Efter 3 måneders intens bearbejdning fra Dennis´side lykkedes det dog at få Fru Kasserer overtalt – stemplet blev anskaffet.

Margrethe syede tøj, så det lignede Puskas´ og satte deres hår
Turneringen i DAIs rækker stod for døren. Klubdragten var man enedes om – det skulle være grøn trøje og røde bukser helt som datidens idol, det ungarnske landshold med profiler som Puskas spillede i. Men hvordan skulle man dog få dragterne ? Det klarede Margrethe – hun fik fat i noget grønt stof, som hun syede 11 grønne overtræksveste af til kampene. Inden kampen sørgede Margrete for at bluserne sad rigtigt på drengene – og at håret var velfriseret. Debutkampen vandt man 5-0. Det mente spillende træner Dennis skulle fejres med en sodavand – men nej. Kasserer Margrethe sagde nej – en sodavandsis måtte være nok og dermed blev det.

Efter kampen var vel overstået, så kom det ikke længere an på, hvordan man så ud rent påklædningsmæssigt – og hvad angik frisuren. Da en af drengene på holdet kom hjem efter kampen med skjorten uden på bukserne, uredt hår osv. var mors kommentar : ”Hvordan er det dog du ser ud”. Hvorpå drengen svarede ”Gør det noget – da vi gik på banen, var vi alle fine, for Fru Larsen havde friseret os alle.”

Din klub i historiebøgerne
Du kan tilføje din klubs historie, bedste spillere, største præstationer eller anekdoter.

Find din klub HER.