Hvem er den mest berømte spiller, der har stillet op for FB? Preben Elkjær, ikke sandt ? Jo, og Kenneth Brylle, der ofte var angrebsreserve for netop Elkjær på landsholdet op gennem 1980’erne.

Men hvad med keeperen Schmeichel ? Sådan en har de nemlig også haft i klubben. Peter, han var da i Hvidovre før han røg til Brøndby og Manchester United, vil alle fodboldkendere sige. Ja, og det er heller ikke ham, som der tænkes på i denne forbindelse. Måske sønnen Kasper så? Han har da altid kun spillet udlandet, vil folk så sige! Og ja, det er heller ikke ham.

Næ, det er såmænd Peters søster, Hanne. Da hun i 1998 fortalte Politiken løst og fast om sin berømte storebror, sagde hun også “Som 12-årig spillede jeg et år i Frederiksberg Boldklub. Jeg husker bedst en kamp mod Sundby, hvor jeg stod på mål, og vi tabte 11-0. Så holdt jeg hurtigt op og begyndte at ryge cigaretter i stedet for”, forklarede søsteren den tidligere danske landsholdsmålmand.

Har du en god historie fra din klub?
På Fodboldstudier ønsker vi at samle alle de gode historier fra de danske fodboldklubber. Det kan være en spiller der scorede et hav af mål i en kamp, en der kom for sent til kamp på grund af en sjov historie, en målmand der aldrig havde fodboldstøvler på, en holdleder der altid skal ryge 20 cigaretter inden kamp eller noget helt andet.

Send os en besked HER.

(Kilde: FB 100 år)