De fleste vil nok ikke ty til Klasselotteriet i dag, hvis de går og drømmer om den helt store gevinst. Men tilbage i 30´erne var Klasselotteriet stedet for de helt store pengepræmier. Noget som københavnske B1908 fandt ud af.

I klubbens 75-årige jubilæumsskrift fortælles nemlig historien om dengang, hvor klubben i den grad fik penge mellem hænderne. Penge som dog stort set var væk 10 år senere.

Der var engang…
”Der var engang” – sådan starter mange eventyr. Det var også et eventyr det, der overgik B 1908 i 1932. Det år blev den store gevinst i Klasselotteriets 6. trækning udtrukket på nr. 77764.

Det viste sig, at loddet var solgt som 4 stk. ¼-lod – der var 4 der skulle dele gevinsten på samlet 50.000 kr. Altså 12.500 rare danske kroner til hver. Dengang tjente en arbejdsmand ca. 2.500 kr. årligt – så alene den kvarte gevinst svarede til 5 årslønninger !

Overtog lotterisedlen for 22.50 kr.
Hvad kom det egentlig B 1908 ved – havde klubben en mæcen, der lod sin gevinst tilflyde klubben? Nej, det kan man ikke påstå – snarere tværtimod. Et af klubbens meget gode medlemmer mente ikke, at han var i stand til at finde pengene til at forny sin kvarte seddel på nummer 77764.

Det var for mange penge for en almindelig familieforsøger som han – det kostede 22,50 kr. for en gennemgående serie og han tjente jo kun ca. 50 kr. om ugen for 48 timers arbejde.

Klubben hørte om det og var villig til at overtage sedlen. Lykken stod B 1908 bi – den tidligere indehaver melder historien mindre om – rygtet om B 1908s gevinst bredte sig hurtigt på Amager og videre i den københavnske fodboldverden. Klubbens kasserer, Kaj Jensen, fik sammen med sedlen sit fotografi i Aftenbladet.

Pengene var væk 10 år efter
B 1908 rumsterede med tanken om at købe jord for gevinsten – man ville gerne leje noget af jorden over for Sundby Idrætspark til sin egen fodboldbane. Der, hvor ”Urbanplanen” senere blev opført. Man nåede langt med planerne – så langt, at man holdt en generalforsamling om emnet. Med bare én enkelt stemme faldt forslaget – B 1908 købte eller langtidslejede ikke. I stedet satte man pengene ind på 2 bankbøger. Gennem de næste 10 år var gevinsten med til at holde klubben ”oven vande”. 10 år efter – i 1942 – var der nu kun 400 kr. tilbage.

Klubben beholdt sedlen i en del år – og det var klogt nok. Den kom senere ud med både 2.000 kr. og et par af de små gevinster.

Hvem har mon i dag lotteriseddel nr. 77764 i Klasselotteriet? Det spørgsmål stillede man i B 1908s jubilæumsskrift og kunne såmænd gentage i dag.

Har du en god historie fra din klub?
På Fodboldstudier ønsker vi at samle alle de gode historier fra de danske fodboldklubber. Det kan være en spiller der scorede et hav af mål i en kamp, en der kom for sent til kamp på grund af en sjov historie, en målmand der aldrig havde fodboldstøvler på, en holdleder der altid skal ryge 20 cigaretter inden kamp eller noget helt andet.

Send os en besked HER.