Thomas Werk står for alle materialerne hos Dianalund IF. En tjans han overtog for et års tid siden. Han blev dog en anelse overrasket over mængden af materialer, da han trådte til og tog ansvaret for klubbens vigtigste værktøj og hjertet i en enhver klub, boldene, tøjet og alt det andet, som skal bruges til træningerne.

– Jeg overtog materialeposten for et års tid siden i Dianalund IF, og jeg blev da lidt overrasket, da jeg så hvor mange bolde vi har liggende og som aldrig blev brugt, forklarer Thomas Werk overfor Fodboldstudier.dk, der derfor tog en rask beslutning.

Facebook-gruppe fandt en glad modtagerklub
Boldene skulle, i stedet for at ligge og fylde og aldrig blive brugt i Dianalund, ud og skabe glæde og gavn andre steder. Han skrev derfor ud via Facebook-gruppen, Fodboldfællesskabet, der blandt andet formidler kontakter mellem klubberne, om der var nogle der havde brug for nogle gratis bolde.

– Der jo er corona og flere klubber lider måske under det, så derfor tænkte jeg at det kunne være at der var nogle klubber rundt omkring i landet der ville have nogle gratis bolde – og det var der, fortæller han videre om det flotte initiativ.

Flere skrev nemlig hurtigt til Thomas Werk, og fortalte at de godt ville have boldene, men det var Vive IF fra Hadsund, som var hurtigst ude og derfor blev det den jyske klub, der bliver den glade modtager af ikke mindre end 81 børnefodbolde. Thomas Werk fortællere videre.

– Thomas var Vive IF skrev lynhurtigt til mig, og at de gerne ville bruge boldene til at starte en ungdomsafdeling op, hvilket jeg synes var alletiders, så vi gik i gang med at aftale nærmere.

Udfordring: 81 bolde fylder ret meget
Selvom man giver gratis bolde væk, så er det ikke ensbetydende med, at der ikke kan være nogle forhindringer. 81 fodbolde, der vel og mærket ikke er uden luft, som når de kommer fra fabrikken, fylder nemlig rigtigt meget. Derfor skulle der tænkes kreativt i Dianalund IF, og løsningen blev en big bag.

– Så mange fodbolde fylder altså ret meget, og selvom jeg forsøgte at tage luften ud af dem, så kunne det slet ikke lade sig gøre, at få dem helt flade, så der skulle tænkes kreativt, for at få dem pakket ned, siger materialemanden fra Dianalund, der dog fandt løsningen på hans arbejdsplads.

– Vi har nogle big bags på min arbejdsplads, og der kunne vi få stoppet alle boldene ned og på den måde få dem samlet, så de var klar til at blive sendt afsted mod det jyske.

Vive IF hjalp til med transporten
Hos modtageren i Vive IF var man da også parat til at hjælpe til. Formanden Thomas Arentoft, der også var ham der henvendte sig til Thomas Werk, fik nemlig arrangeret en vognmand, der kunne samle boldene op i Dianalund og få dem fragtet til den lille landsby udenfor Hadsund.

At der var nogle glade aftagere til nogle bolde, som ellers bar lå og aldrig blev brugt, glædede Thomas Werk, der konstaterer.

– Det er bedre at fodboldene får gavn et eller andet sted end, at de bare ligger og fylder hos os og over tid bliver dårligere og dårligere i vores materialerum.

Boldene gør en kæmpe forskel
Når der til august starter en helt ny ungdomsafdeling op i Vive IF, så bliver det med en endnu bedre oplevelse for de mange nye børn end oprindeligt planlagt.

– De mange nye fodbold betyder ikke alene, at vi kan starte en ungdomsafdeling op, nu kan vi også tilbyde alle de nye børn en gratis fodbold. Det ville vi aldrig have været i stand til ellers. Så nu får alle børnene fra 5 til 16 år deres helt egen personlige fodbold, som de selv kan passe på, lyder det fra en glad Vive IF-formand, Thomas Arentoft, på telefonen fra det jyske.

Økonomisk gør de gratis bolde også en stor forskel.

– At Dianalund IF har givet os boldene gratis betyder samtidig at vi har sparet en masse penge, og det gør en stor forskel for hele vores arbejde med ungdomsafdelingen, at vi har fået boldene uden omkostninger, forklarer Vive-formanden slutteligt overfor Fodboldstudier.dk.

Faktisk har de 81 fodbolde ikke kostet Vive IF én eneste krone. Den lokal vognmand har nemlig indviljet i at fragte boldene gratis fra Dianalund til Vive.

Har I bolde, tøj eller andet tilovers – eller mangler I noget?
Hvis din klub ligger inde med for mange bolde, overskydende tøj eller andre materialer, som kan komme andre tilgode, så gå ind forbi vores helt nye Facebook-gruppe, Fodboldmaterialer – Byt, giv væk eller donér til u-lade, og lav et opslag om det som I gerne vil give væk.

Det kan også være at I har en forespørgsel omkring nogle materialer, som andre måske har lidt for meget af, og som de gerne vil give væk i en god sags tjeneste.