Uanset om det er regn eller slud, så tropper danske fodboldspillere, trænere, ledere, frivillige og fans op i fodboldklubberne af ren og skær kærlighed til spillet.

Fodboldstudier.dk er skabt af samme årsag – af kærlighed til spillet og alle aktørerne omkring de danske fodboldklubber fra lederne og trænerne til spilleren og tilskuerne.

Fra viden, inspiration og klubhistorier til prisfest
Fodboldstudier startede op i foråret og har hurtigt fået vind i sejlene med mere end 500 klubber over hele landet, der bidrager med historier, viden og inspiration.

– Det er fantastisk at mærke den passion, der findes i de danske fodboldklubber uanset niveau og alder, siger manden bag Fodboldstudier, Søren Uhd Pedersen og fortsætter. – De mennesker bruger så meget fritid på at få klubberne til at køre rundt og gøre livet så godt som muligt for deres medlemmer. De fortjener om nogen ros, forklarer han.

FodboldPrisen hylder kærligheden til spillet – ikke hvem der vinder flest kampe
Med FodboldPrisen ønsker Fodboldstudier.dk nemlig, at hylde alle de folk der året rundt beskæftiger sig med dansk fodbold på den ene eller anden måde.

– Findes der noget bedre end at få et skulderklap for et godt stykke arbejde eller fordi man gør en forskel for andre?

Sådan lyder det retoriske spørgsmål fra Fodboldstudiers stifter, Søren Uhd Pedersen, da han bliver spurgt indtil hvorfor FodboldPrisen er sat i søen.

– Vi ved godt at der findes flere priser rundt omkring, der hylder frivillige og det er naturligvis dejligt. Vi synes dog, at der var plads til FodboldPrisen idet vi går lidt bredere og har nogle priser, der hædrer nogle folk eller klubber, som normalt ikke får den store opmærksomhed, lyder det fra det stifteren af den uafhængige videns- og inspirationsplatform for de danske fodboldklubber.

Grøn og social pris
To af de priser som stifteren glæder sig til at overrække til vinderne er den sociale og den grønne pris.

Den sociale pris gives til et person eller projekt, der via fodbolden gør en forskel for socialt udsatte, mens den grønne pris hædrer dem der gør en forskel for klimaet i deres fodboldklub.

– Jeg synes det er virkelig interessant at bringe miljø- og klimaperspektivet ind i breddefodbolden, for vi kan jo alle gøre en lille forskel i forhold til de klimaudfordringer som vi står overfor. Det samme gælder naturligvis i klubberne, hvor ideer til at blive mere grønne i én klub hurtigt kan sprede sig til rigtigt mange foreninger og klubber, og på den måde gøre en stor forskel. Sådanne initiativer skal naturligvis have et skulderklap, siger Søren Uhd Pedersen videre.

10 priser i alt – Alle kan indstille
Udover den grønne og den sociale pris, så bliver der uddelt otte andre priser, deriblandt en web-, træner-, spiller- og klubpris.

De nominerede findes af Fodboldstudier og deres eksperter, mens vinderne findes via afstemninger. Hele prisfesten afsluttes på Bremen Teater i foråret, hvor priserne uddeles.

Alle kan indstille til en af de 10 priser.

Du kan indstille og læse meget mere om FodboldPrisen 2019 HER.