Hvis man siger ØB, så kan man ikke undgå at sige Jørgen Andersen. “Mr. ØB”, som han også blive kaldt, har været formand for Odense-klubben i en længere årrække, hvor han yder et kæmpe stort stykke frivilligt arbejde.

Den fynske fodboldformand er indstillet til Frivilligprisen 2019 for hans store engagement i klubben, hvor der bliver givet en hånd uanset om det er børne- eller seniorfodbold, fester eller udvalg, der har brug for hjælp.

I indstillingen af Jørgen Andersen, står der blandt andet: – En ildsjæl uden lige, og klubben ville ikke kunne fungere/løbe rundt uden hans tilstedeværelse, og det bliver et kæmpe savn, den dag han vælger og stoppe sit engagement i klubben. Forhåbentligt går der rigtigt mange år før det sker.

Fodboldstudier.dk fik en snak med Jørgen Andersen om indstillingen, klubben, at være frivillig og hvilke projekter der er i støbeskeen.

Du er indstillet til Frivilligprisen 2019. Hvordan føles det?
– Jeg synes det er flot, at der er nogen i klubben der mener at jeg fortjener at blive opstillet til frivillig prisen. Det er jeg taknemlig for.

Du bliver kaldt Mr. ØB. Groft sagt, ville der overhovedet være en klub, hvis ikke du var der?
– ØB vil altid være der, nu har den eksisteret i snart 90 år og når jeg stopper, skal der nok træde nye kræfter til. Vi har allerede en del frivillige i klubben som har potentiale til at tage over.

Hvad betyder det for dig, at være frivillig?
– Det ligger helt naturligt til at udøve frivilligt arbejde. Jeg nyder at se klubben vokse og det sociale aspekt er lige så vigtigt. Jeg sætter en stor ære i at kende alle i klubben fra små til store og ikke mindst forældre til vores ungdoms hold.

Som formand i ØB, så sidder du for enden af bordet, når der skal besluttes ting. Har I nogle spændende ting projekter i støbeskeen i 2020?
– Ja vi vil gerne i gang med at få lavet en kunstgræsbane på vores nuværende stenmelsbane + nyt lysanlæg, så bliver vi nødt til at få flere omklædningsrum da vores seniorafdeling M/K og ungdomsafdelingen vokser meget hurtigt. Da vi får flere medlemmer så er vi også nødt til at tænke på parkering til alle de medlemmer der kommer i bil, så flere parkeringspladser ønsker vi også.

Du er selv et forbilledligt eksempel på en frivillig. Hvis du skulle give andre frivillige et par råd med på vejen, hvad skulle det så være?
– Mit råd til andre vil være, se at komme over i klubben og giv en hånd med til de forskellige arrangementer vi har. Prøv at være en del af fællesskabet også uden for fodboldbanen. En time i ny og næ vil være en kæmpe hjælp for klubben.

Du kan stemme på Jørgen Andersen fra ØB til Frivilligprisen 2019 her.