21-årige Nagin Ravand fra Gellerup er netop blevet nomineret til Pigeprisen 2020 for sit frivillige arbejde med at skabe mulighed for, at også piger kan spille fodbold. På søndag arrangerer hun i Globus 1 en sports-event for piger og kvinder i lokalområdet. Det skriver Gjellerup.nu.

Her på Fodboldstudier.dk har vi tidligere haft talt med Nagin Ravand om hendes store arbejde med pigefodbolden i det socialt udsatte område. Du kan høre hende i vores podcast: 20-årig uddanner rollemodeller via pigefodbolden i Gjellerup

I flere år har Nagin Ravand været med til at opbygge pigefodbolden i fodboldklubben ACFC i Gellerup. Og nu er hun klar til at sætte nye aktiviteter i gang. På søndag d. 20 september er hun hovedarrangør af en minifestival med sportsaktiviteter kvinder i alle aldre i Globus 1 på Gudrunsvej.

Det er organisationen Girl Power Organisation, der afholder ”European Week of Sport” og i den forbindelse har spurgt Nagin Ravand, om hun vil afholde en event i Gellerup.

”Det sagde jeg straks ja til. Vi håber, at en masse kvinder får lyst til at bruge en dag sammen på en masse fælles aktiviteter. Målet er, at flere får lyst til at leve en sund livsstil og gå ud og deltage i foreningslivet”, siger hun til Gjellerup.nu.

Nomineret til Pigeprisen 2020
Nagin Ravand er ikke uvant med at blive indstillet til priser. Tidligere på året var hun nemlig indstillet til Socialprisen i FodboldPrisen 2019, og nu er hun igen indstillet til en pris.

Nagin Ravand netop af Planbørnefonden indstillet til Pigeprisen 2020, først og fremmest begrundet i hendes arbejde for pigefodbolden i Gellerup:

”Gennem forældreinddragelse, samarbejde og fodboldfaglighed har Nagin fået en masse piger ind på fodboldbanen i Gellerup i Aarhus. Et område, hvor kultur og normer har stået i vejen for pigers mulighed for at spille fodbold. Men det har den unge fodboldtræner ændret på.”

I kampen om Pigeprisen 2020 er Nagin Ravand i skarp konkurrence med sangerinden Jada og organisationen Female Invest.

”Jeg er mega glad og overvældet over at være blevet indstillet. Jeg havde ikke set det komme overhovedet . Det er virkelig fedt, at få den anerkendelse for det, man laver,” siger Nagin Ravand videre til Gjellerup.nu, som ikke på forhånd kendte til Planbørnefonden.

PlanBørnefonden er en privatfinansieret børnerettighedsorganisation, der arbejder for at sikre børn og unges rettigheder og skabe lige muligheder for alle uanset køn.

Du kan afgive din stemme på Nagin Ravand eller en af de to andre kandidater via denne hjemmeside. Pigeprisen overrækkes ved et arrangement i København d. 10. oktober.