Mange klubber fokuserer primært på at træne deres trænere, men glemmer ofte assistenttrænerne, selvom de mange gange ender som trænere på et senere tidspunkt. Derfor kan det være en god idé, at træne og guide assistenterne også.

En god assistenttræner er nemlig ikke blot tilstede under træningen. Vedkommende kan både i gangsætte og formidle øvelser, så spillerne holdes til ilden og ønsker mere.

Tre gode grunde til at træne assistenttrænere eller hjælpetrænere er:

1. Kommende trænere starter ofte som assistent- eller hjælpetræner, og derfor bør den faglige dygtiggørelse allerede starte som assistent. Jo hurtigere man uddannet assistenterne, desto hurtigere er de bedre og stærkere fagligt til at kunne varetage et trænerjob.

2. Uddannelse giver mod og tro hos assistenttrænere. Så jo mere uddannet assistenttrænerne er, desto mere mod får de på at stå i spidsen for øvelser og prøve nye ting på egen hånd.

3. Giv værdi til rollen som assistenttræner. Hvis en assistenttræner bare stå og ser på, så har man ikke uddannet eller guidet vedkommende godt nok. Jo mere man inddrager, desto mere værdi får den enkelte i en klub – og det er uanset hvilken rolle det drejer sig om.