Foreslå ændringer / tilføjelser til:

KORT TEKST OM KLUBBEN

KLUBFACTS

KLUBHISTORIE M.M.Portfolio

Aalborg Freja

Forrige klub

Næste klub

Aalborg Freja

En del af fællesskabet

Endnu ikke med i fællesskabet

Klubfarver

Hvid / Blå


Grundlagt

1912


Stadion


Kælenavn

Freja Facebook


Fanklub

Formænd

 

Bedste spillere gennem tiden

 

Største rivaler

 

Største præstationer

 

Vidste du at…

Aalborg Freja i 1962 flyttede over på Ny Frejapark i nye tidssvarende boligforhold, med rigtigt varmt vand i bruserne. Det var der ikke på Gl. Frejapark og en af klubbens gamle spillere fortæller om den uhumske “Stil” man havde blandt 1.holdsspillerne i Freja mens de endnu var i Gl. Frejapark. Her var der blandt andet et indvielsesritual af den mere klamme slags.. Den gamle spiller fortæller.

“Jeg fik debut på 1.holdet – efter kampen – inde i badet med de gamle gasvandvarmere. Det var en efterårssøndag, råkoldt, og jeg er i gang med at vaske håret under de 4 stråler fra bruseren, pludselig udbryder jeg: “Nu er det herligt…”… Det var det nu ikke, for da jeg åbnede øjnene påny stod d’herrer “Hønen”, “Vøvsbageren”, “Lillebror”, “Lik”, “Kikker”, “Nønne” og “Store Frode” rundt om mig og gennemurinerede min krop. Senere deltog jeg selv i samme ritual, hvis jeg altså ku’…

 

Historie

Freja blev stiftet på et møde i kælderen Istedgade 11 den 1. maj 1912. Cigarmagerlærlingen fra C.W. Obel, Ejner Petersen, havde trommet en del af sine jævnaldrende sammen i kælderrummet, og da han havde bolden, blev han enstemmigt valgt til klubbens formand, og han var således den første og eneste i bestyrelsen de første 2 år.

Randers Freja, der i disse år var provinsmestre, gav udfaldet ved “dåben”. Klubben fik navnet “Fodboldklubben Freja”, men gik iøvrigt i daglig tale under navnet “Ejner’s klub”.

Blandt medlemmerne i kredsen taltes navne som Hans Larsen “Fesser”, Otto Nielsen “Kap”, eller “Kaptajnen” som han også kaldtes, samt Karl Kauffeldt. Træningen foregik det første halvår på Fjordmarken helt ned mod fjorden, hvor roklubberne siden kom til. I foråret 1913 søgte man byrådet om tilladelse til at benytte ”Ryesgade Skole’s Idrætsplads” som græstotterne længst op mod skolehaverne smukt blev kaldt. Samtidig fik man tilladelse til at benytte et rødmalet skur, som også var redskabsrum for skolehaverne.

 

Billedgalleri

Upload billeder her

Mangler der info? 

Categories
Skriv til FS
1
Close chat
Hej! Tak fordi du besøgte os. Tryk på "start"-knappen for at starte en chat med os - og giv os da lige et like ;)

Start