Foreslå ændringer / tilføjelser til:

KORT TEKST OM KLUBBEN

KLUBFACTS

KLUBHISTORIE M.M.Alt om Purhus IF. Læs om deres historie, bedste spillere, største præstationer, kampe og anekdoter.

Portfolio

Forrige klub

Næste klub

Purhus IF

En del af fællesskabet

Endnu ikke med i fællesskabet

Klubfarver

Blå


Grundlagt

9. december 1969


Stadion

Asferg Arena og Gassum Stadion


Kælenavn

De kongeblå Facebook


Fanklub

Formænd

Kjeld A. Jensen var klubbens første formand fra 1969 til 1973. I 1974 var det Ove Søndergaard, som overtog jobbet, mens Kjeld A. Jensen atter overtog posten i perioden 1975 til 1981.

Dernæst fulgte Anders J. Nygaard, Hanne Mark, Anette Præstgaard, Jes Kjærsgaard, Erik Steffensen, Michael Rauff og endelig den nuværende formand Jens Larsen.
 

Bedste spillere gennem tiden

Klubben har haft mange markante spillere, ingen nævnt, ingen glemt. Flere med store talenter, som har taget springet til bl.a. Randers Freja. Det ville være synd at nævne specifikke navne, da der har været et utal af markante spillere i klubbens historie. Et par gode bud er dog Thomas Gaardsøe og Gustav Kjeldsen. 

Største rivaler

Når Purhus IF tørner sammen med Spentrup IF, så er det samtidig et møde mellem to store lokalrivaler.

 

Men der har altid været et eller andet ekstra på spil, når Purhus IF har stået over for naboklubberne på grønsværen. Men FSI var nok den klub, som man allerhelst ville besejre. I kampens hede var man fjender, men efter kampene var man atter på talefod. Lokalopgør er og bliver heldigvis en gulerod for alle spillere samt tilskuere.

 

Største præstationer

Der har gennem årenes løb været mange gode resultater. Da den nye klub så dagens lys, var det med hold i serie 4 og serie 6. Én bestemt kamp huskes med al tydelighed – kampen fra 1970, da et meget undertippet serie 4 hold skulle møde et stærkt Randers Freja hold, som ikke havde den store respekt for ”bondeklubben”. Men respekt fik de, da Purhus viste, at man ikke var hvem som helst. Purhus IF vandt med 3-2 og rykkede dermed op i serie 3, og samtidig var klubbens serie 6 ligeledes rykket op.

 

I de seneste år har serie 3 for første gang været i serie 2.

 

Prikken over i’et i klubbens 50-årige historie var, da DBU’s oldboyslandshold med mange prominente navne gæstede Asferg Stadion d. 16. august 2019, hvor de mødte klubbens serie 3 hold og vandt knebent 2-1.

 

Det skal nævnes, at det ikke kun har været herrerne, som har kæmpet for Purhus IF. Damefodbolden har været fremme i mange år og har endda været langt oppe i rækkerne. I dag er det pigerne, der viser flaget for Purhus IF.

 

Vidste du at...

Purhus IF havde fra 1969 til 2008 et klubblad, der gik under navnet Purhus-Bladet. I bladet var der en side, som hed Stort & Småt, hvor alle de sjove episoder om klubbens medlemmer blev listet frem fra pålidelige kilder. De små og sjove historier blev altid fortalt med et glimt i øjet.

 

Et eksempel kunne være denne historie:

 

Serie 6 spillede en kamp på en kold og regnfuld aften i Kristrup. En tæt kamp, som Purhus IF vandt. En flok mudrede og kolde spillere gik efter kampen hen til omklædningsrummet og var klar til den altid humoristiske 3. halvleg, hvor de små kærlige spydigheder begyndte. En af spillerne, her nævnt uden navn, udbrød: ”Jeg er næsten ikke beskidt!” Der blev lynhurtigt svaret tilbage: ”Det tror da pokker, du har jo stået på den samme plet igennem hele kampen…”

 

Historie

På initiativ af Asferg Idrætsforening blev Gassum, Fårup og Spentrup Idrætsforeninger indbudt til et sammenlægningsmøde i begyndelsen af november måned 1969.

 

Til stede ved dette møde var repræsentanter fra idrætsforeningerne i Gassum, Asferg og Spentrup. Ved mødet drøftede man forskellige problemstillinger ved en eventuel sammenlægning af foreningerne. Netop fordi problemerne var så store, enedes man om at afholde et nyt møde, der fandt sted 14 dage senere i Spentrup. Udover repræsentanter fra de omtalte foreninger deltog også IF Fjordens forhenværende formand, Tage Elstrup, samt sognerådsformand, Einar Olsen, Hvidsten.

 

Tage Elstrup redegjorde for sammenlægningsproblemerne i IF Fjorden, og Einar Olsen fremkom med sine synspunkter vedrørende sammenlægningen. Det blev besluttet ved mødet at indkalde til generalforsamlinger i de respektive idrætsforeninger.

 

På generalforsamlingen i Asferg fik bestyrelsen fuldmagt til at føre forhandlinger med interesserede klubber. I Gassum stemte man for en sammenlægning med Asferg, men mod Spentrup. I Spentrup stemte man imidlertid for Gassum, men mod Asferg.

 

Man kom således ingen vegne med forhandlingerne, og på et nyt møde besluttede Asferg og Gassum Idrætsforening, at man ville slå sig sammen. På det pågældende møde drøftede man de praktiske hensyn såsom et navn til den nye ”storklub”. En konkurrence blev udskrevet.

 

I mellemtiden blev der afholdt et afsluttende møde, hvor også bestyrelsen for Asferg Bordtennis- og Badmintonklub deltog. Det blev vedtaget, at sidstnævnte klub skulle fungere som en underafdeling i forbindelse med sammenlægningen. Der blev endvidere vedtaget et endeligt skitseforslag, som skulle sendes ud til generalforsamlingen, hvor det også blev vedtaget.

 

Med henblik på et navn til storklubben indkom der tre forslag, hvoraf de to indeholdt navnet Purhus. Eftersom begge forslag var særdeles velbegrundede, blev man enige om at kalde den nye storklub for Purhus IF. 9. december 1969 blev datoen, hvor konkurrencen mellem to naboklubber i Purhus Kommune blev afløst af en fælles korpsånd.

 

Purhus IF’s hjemmebane var i såvel Gassum som Asferg, og klubfarven var blå og hvid. Det var begyndelsen på en ny epoke.

 

Gennem de seneste år har Purhus IF forsøgt at følge med udviklingen på facilitetssiden, og det er sket via bygninger som Træningshuset og Aktivitetshuset – foreningen står takket være en masse frivilligt arbejde med nogle af Randers Kommunes bedste faciliteter. Opbakningen i foreningen har aldrig været større end nu. I de seneste 5 år er Purhus IF gået fra 500 til godt 900 medlemmer.

 

Det er utroligt glædeligt, at så mange vil dyrke idræt lokalt, og at klubben har frivillige, som ser glæden ved at engagere sig. I foreningen har man, udover fodbold, også tilbud som bordtennis, badminton, dart, gymnastik, fitness, sundhedshøjskole, floorball, petanque, e-sport, samt babyklub. Tidligere havde Purhus IF også en stor håndboldafdeling.

 

Purhus IF er kendt vidt og bredt, og i 2016 blev Purhus IF Danmarksmester i foreningsudvikling. Henrik Vangsted var blandt de 3 finalister til titlen som ”Årets Energibundt” ved DR’s sportsshow i Herning i 2017. Han blev bl.a. nomineret for sit utrættelige virke i Purhus IF gennem mere end 20 år.

 

Selvom Purhus IF har rundet 50 år, er det stadig en meget ungdommelig klub.

 

Profiler:
Klubbens første formand blev Kjeld A. Jensen fra Gassum, og han var formand i perioderne 1969-1974 samt 1975-1981. Kjeld var en markant person, som viede næsten al sin fritid til Purhus IF. Han var ikke blot den første formand, men også træner samt instruktør for klubbens dilettantforestillinger, som var en stor succes.

 

Kjeld A. Jensen fik overrakt JBU’s sølvnål i 1989 efter mange års tro tjeneste i Purhus IF.

 

I 2003 fik Kjeld Langberg ligeledes JBU’s sølvnål.

 

En anden stor profil i Purhus IF er Hans Mikkelstrup, som har modtaget 50-års nålen. Han har ikke alene spillet fodbold i klubben, men også været klubbens kasserer i mere end 50 år. Samtidig er han manden, sammen med Ejnar Jespersen, som har fået bordtennisafdelingen op at køre i klubben – med stor succes til følge.

 

En anden profil var Leif Rasmussen, som var både fodboldformand, kampfordeler og træner. Han var en mand, som udførte et kæmpe stykke arbejde gennem alle årene, og det var fuldt ud fortjent, at han modtog kommunens lederpris i 1994.

 

Udover disse personer står der et utal af profiler bag foreningen, som har og er med til at gøre Purhus IF til en succes.

 

Billedgalleri

Upload billeder her

Mangler der info? 

Tilmeld Nyhedsbrev