Tilbage i 2014 sad en flok venner og talte om at starte deres egen fodboldklub. De tog skridtet og kom i gang, men de kunne ikke finde på et passende navn. Derfor satte de en aften sig sammen og begyndte at brainstorme på navnet.

En af dem der sad rundt om bordet var Mads Lønnberg, der havde startet hans eget firma, Nøddebazaren. At have en firmaejer siddende blandt gutterne var naturligvis oplagt at udnytte.

Derfor lød forslaget at Nøddebazaren skulle være hovedsponsor, og at klubbens navn skulle hedde noget med nødder.

Søren Staberg Madsen, næstformand i Nøddealliancen, fortæller til Fodboldstudier.

– Vi var kun 3-4 mennesker samlet og selvom vi vendte et par andre navne, så var bred enighed om at det skulle være noget med nødder. Dermed blev Nøddealliancen skabt, forklarer næstformanden, der blankt, men dog med et grin, afviser at nødder skulle henvise til et slangord for kvinders attributter.

“Allianza de los nueces”
Der var dog også andre navne oppe og vende den aften.

– Der var mange der troede vi hed Nøddepatruljen i starten, og det var faktisk et navn der også var oppe at vende, da vi brainstormede.

De københavnske venner søgte også mere sydligt i deres søgen efter navne.

“Allianza de los nueces” var også oppe. Det er Nøddealliancen på spansk. Men det var måske en anelse for svært at udtale for både os og vores modstandere, så det droppede vi igen og nøjedes med den danske udgave, siger Søren Staberg Madsen med et smil.

“Kom så, Nødder”
Det noget anderledes navn på en fodboldklub bliver ofte modtaget med et smil hos modstanderne. Især opbakningen og de råb der kommer fra sidelinjen giver anledning til grin hos andre.

– Hvis vi står på sidelinjen under en kamp og råber “Kom så, nødder”, så synes de fleste at det er ret sjovt og kan ikke skjule deres grin, forklarer næstformanden.

Størst succes i Pokalturneringen 
Klubben spiller til daglig i Serie 3, hvor holdet ligger i den nederste halvdel af tabellen, og det er da heller ikke i den klassiske turnering at man skal finde klubbens største præstationer i deres korte levetid.

– Vores største præstation var i pokalturneringen 2017/2018, hvor vi slog Dragør og Jægersborg ud fra henholdsvis Serie 1 og Københavnsserien, men hvor vi til sidst ryger ud til B1908 fra Danmarksserien, siger Søren Staberg Madsen.

Maskotten er et egern..
Selvom man kun er en Serie 3-klub med ét hold, så skal man da selvfølgelig have en maskot – og det er naturligvis hvad Nøddealliancen har.

Maskotten hedder meget passende Egon Egern.

Vil i Champions League inden 2064
Tager man et kig på klubbens Facebook-side, så finder man en masse billeder, men også en konkret målsætning. Klubben skal være at finde i det fineste selskab, Champions League, indenfor 50 år… Lad os se i 2064 om Nøddealliancen har klaret cuttet.

Nøddealliancen er i Dansk Fodbolds Wikipedia
Du kan læse mere om Nøddealliancen på deres klubside på Fodboldstudier HER, hvor du også kan tilføje information til klubbens historie, præstationer, bedste spillere og meget mere.