Alle 1600 fodboldklubber i Danmark var med, da DM i Online Fodbold gik i gang, men nu er det tal skåret ned til kun 70 tilbageværende klubber. De sidste hold er nået til 1/16-finalerne, og her bliver feltet yderligere skåret ned til kun 30 hold.


Kæmpe succes

Det alternative danmarksmesterskab i fodbold startede lige da corona-krisen brød ud i Danmark, og lagde landet og dermed også fodbolden helt ned. Derfor kom DM i Online Fodbold meget belejligt, da der så kunne dystes klubberne imellem trods nedlukningen af landet.

– Faktisk synes vi egentlig bare at det var en sjov og anderledes måde at dyste på, og den alternative turnering gav jo alle de danske fodboldklubber muligheden for at vinde et danmarksmesterskab. Noget som jo normalt kun er forbeholdt FC København, FC Midtjylland, Brøndby og alle de andre hold i Superligaen. Vi ville gerne give alle danske fodboldklubber chancen, og derfor lagde vi ud med alle 1600 fodboldklubber, forklarer Søren Uhd Pedersen, stifter af Fodboldstudier.dk, om ideen bag turneringen.

Har nået 80% af alle danske klubber
At turneringen har været en succes viser tallene. Faktisk har 80% af alle danske fodboldklubber nævnt, delt og liket opslagene på Fodboldstudiers Facebook-side, hvor det hele har kørt.

– Det er jo fantastisk at opleve hvor mange fodboldklubber, der har købt ind på ideen og som har ville være med i kampen om DM-guldet. At 80% af alle danske klubber har engageret sig på den ene eller anden måde i turneringen viser jo at den er ramt eller andet hos klubberne og alle deres medlemmer og følgere på de sociale medier, siger Fodboldstudiers stifter videre.

Ikke kun ramt fodboldklubber – men hele byer og lokalsamfund
At idrætsforeningerne, deriblandt fodboldklubberne, har godt fat i de lokalsamfund, som de befinder sig i, viser de mange delinger og interaktioner på de byernes og lokalsamfunds Facebook-sider og grupper.

– Interessen for at støtte sit lokale fodboldhold har vi set i hele landet, hvor opslag om at støtte er blevet delt på små byers og lokalsamfunds Facebook-sider og grupper, siger Søren Uhd Pedersen, der glæder sig over engagementet hos klubberne, deres medlemmer og følgere: – At DM-turneringen har kunne mobilisere hele byer og lokalsamfund er langt ud over hvad vi havde forventet, men det viser ikke desto mindre hvad fodbold og sport kan, forklarer stifteren af Fodboldstudier.dk.

Kampen om klubfesten ind i sin afgørende fase
Med kun 5% af alle danske fodboldklubber tilbage i kampen om danmarksmesterskabet, så er turneringen gået ind i sin afgørende fase. En fase, hvor hvert et like og deling tæller. Søren Uhd Pedersen fortæller videre.

– Det bliver spændende at se hvem der kommer videre nu. Der skal virkelig deles og likes, for man kan tydeligt se at klubberne bliver mere og mere fantasifulde og forsøger at få fat i så mange som overhovedet muligt til at like dem, så de kan komme videre.

Du kan følge DM i Online Fodbold på Fodboldstudiers Facebook-side HER.