Da DM i Online Fodbold blev skudt i gang tidligere på året, så startede turneringen ud med alle cirka 1600 fodboldklubber i Danmark, deriblandt mastodonter fra Superligaen. Nu er turneringen inden i sin helt afgørende fase, og kun otte klub er tilbage i semifinalerne.

Én af dem er Errindlev Gymnastik & Idrætsforening fra Lolland-Falster. En lille flerstrenget forening der til daglig har et Serie 3-hold og et par ungdomshold, så det ville normalt ikke være et hold der ville være i nærheden af en DM-titel. Ikke desto mindre, så er det mål nu inde for rækkevidde.

Vild oplevelse
Formanden for EGI, Mie Pedersen, måtte da også erkende, at det var helt vildt at være kommet så langt, når man ser på andre klubbers størrelse, og glæden var da også til at føle på.

– Det er jo ret vildt og fantastisk at vi er kommet så langt. At sådan en lille klub som vores skulle komme så langt, det havde vi ikke regnet med, forklarer formanden og fortæller videre, at foreningen har delt opslagene rigtigt mange steder og endda hentet hjælp fra nogle af deres gamle samarbejdspartnere.

– Vi har tidligere haft samarbejde med nogle andre klubber i området, nemlig Rødby og Rudbjerg, og dem har vi fået til at hjælpe os, så det er dejligt at få opbakning fra alle leder og kanter, hvilket vi er meget glade for. Vi hjælp i øvrigt også dem tidligere i turneringen, men de er desværre ikke med mere, så nu hjælper de bare os, fortæller hun med et taknemmeligt smil til Fodboldstudier.dk.


Avancement viser stærkt sammenhold

At der skal rigtigt mange stemmer, eller likes i dette tilfælde, til for at kunne blande sig i slutkampen om DM-guldet, er ikke nogen hemmelighed. Derfor er Mie Pedersen også meget tilfreds med at klubben er kommet så langt, fordi det også viser at klubben står sammen.

– At vi er nået semifinalerne i et felt af alle danske fodboldklubber er vi jo meget glade for, men vi er også enormt glade for at det i den forstand, at det viser et enormt sammenhold og fællesskab i foreningen og alle dem der er omkring os. Det er faktisk ret fantastisk at opleve, siger EGI-formanden.

Eventuel DM-titel skal bruges aktivt
Skulle DM-guldet ende i Errindlev Gymnastik & Idrætsforening, så vil foreningen også bruge det aktivt, når de skal ud og lave samarbejdspartnere og andet i fremtiden.

– Vi vil naturligvis bruge en eventuel DM-titel til at promovere vores forening. Det er jo en flot blåstempling af os, og det vi går og laver, og ikke mindst et bevis på at klubben har nogle engagerede medlemmer, der står sammen, forklarer formanden slutteligt.

Om EGI vinder titlen vil fremtiden vise. Én ting er dog sikkert, foreningen har aldrig været tættere på DM-guld end nu.