De fleste kender målaktier fra deres tid som ungdomsspiller, hvor man gik hjem og spurgte forældre og familie om de ikke kunne tænke sig at tegne en målaktie på holdet eller på en selv.

Selvom ideen kommer og går rundt omkring i de danske fodboldklubber, så fungerer den stadigvæk upåklageligt.

Målaktier kan nemlig to vigtige ting:

  1. Give penge til holdet/klubben
  2. Øge interessen for holdet/klubbens kampe

Den økonomiske indsprøjtning er selvfølgelig dejlig. Alle klubber kan bruge lidt ekstra skillinger i hold- eller klubkassen til materialer, arrangementer eller andet.

11250 kr. til et hold – Se eksemplet herunder
Det gode ved målaktier i den sammenhæng er, at de er forholdsvis lette at lave og dem man går til, for at få tegnet nogle målaktier, er ofte meget villige til at støtte. Forældre, familie og venner vil typisk gerne støtte med nogle kroner, så længe de kan se at det er et overskueligt beløb i sidste ende.

Netop det overskuelige beløb får målaktierne til at gå efter devisen “Mange bække små”. Altså kan man få ret mange personer til at tegne målaktier uden at de skal op med den store pengepung.

Et eksempel kunne være et fodboldhold på 15 mand, hvor hver spiller i snit får tegnet tre målaktier á 5 kr. pr. mål. Holdet scorer 50 mål i sæsonen. Det giver en indtægt på 250 kr. pr. aktie. Samlet set 750 kr. pr. spiller. Det giver i alt 11.250 kr. for holdet.

Et beløb der kan gøre en kæmpe forskel for holdet, og muliggøre træningslejre, nyt tøj eller andet, der kunne stå højt på ønskelisten.

Når målaktierne tegnes, så kan der være et minimumsbeløb og et maksimumbeløb, så vedkommende der tegner aktien ved i hvilket leje beløbet ender. Det overskueliggør en tegning af en målaktie yderligere.

Målaktier øger interessen for holdets kampe
At der er et økonomisk perspektiv i at tegne målaktier er selvfølgelig det primære i ideen, men faktisk er der en rigtig god sidegevinst også.

Målaktier øger nemlig interessen for holdets præstationer i sæsonen. Alle der har tegnet en målaktie vil nemlig være ekstra opmærksomme på, hvor meget de skal hoste op med løbende og det giver ekstra interesse.

Samtidig så giver det også muligheden for drillerier hinanden iblandt, hvilket også er et ekstra plus.

Du kan se et eksempel på en målaktie, hvor der betales 50 kr. for aktien og derefter 2 kr. pr. mål, fra Vellev IF herunder.