Michael Skjold Hansen er en mand med passion for fodbold. Han er engageret fodboldtræner og er samtidig selvstændig erhvervsdrivende. I hans netværksgruppe, Fodbold for voksne, vil han kombinere de to ting og samle folk omkring fodbolden og skabe synergier, sammenhold og sunde deltagere.

Igennem fodbold vil netværket øge motivationen, sundheden og selvværdet hos folk der ikke har tid til at være medlem af foreningslivet. Et netværk med fokus på at skabe relationer gennem motion, samvær og socialt ansvar.

Fodboldstudier.dk fik en snak med manden bag netværket og hvad det er som fodbold kan, når man gerne vil netværke, om grove frispark kan koste en relation og hvem der bruger hans netværksgruppe.

Hvordan skiller dit netværk sig ud fra andre netværksgrupper?
– Fodbold for voksne skiller sig ud som netværk pga den meget specifikke profil. Da ordet fodbold indgår i netværket, er jeg klar over at det skiller vandet, da mange mennesker kun ser fodbold som en sport og noget man kan vinde i. Men hos os handler det ikke om at være god, vinde eller hvem som scorer det bedste mål. Fodbold er et relationelt spil, som skaber nogle synergier og oplevelser både på og udenfor banen.

At bruge ordet fodbold i netværket, betyder ikke at Fodbold for voksne kun handler om fodboldspillet

Hvad er det fodbold kan, når man gerne vil netværke?
– At bruge ordet fodbold i netværket, betyder ikke at Fodbold for voksne kun handler om fodboldspillet. Jeg har valgt at fodbold som motionsform skal indgå i netværket, da det er bevidst som en af de sundeste former for motion. Udover at kredsløb, muskler og led bliver trænet. Styrker det også sammenholdet, da det at være sammen på banen gør noget helts specielt relationelt. Og når man har svedt sammen, jublet sammen, samlet en op efter et sammenstød og evt. givet et forsoningskram. Så kan man også langt nemmere netværke og hjælpe hinanden.

Kan et hårdt frispark til et arrangement koste et godt netværk – eller måske i virkeligheden styrke relationen?
– Nu tror jeg ikke på at hårde frispark vil fremkomme, da det jo ikke handler om at vinde, men er klar over problemstillingen og kender den også i form af holdninger til fodboldspillet hos rigtig mange mennesker. Hvilket jo nok gør at de aldrig tænker sig selv ind i Fodbold for voksne. Desværre. Heldigvis gør det jo også netværket stærkere, da det så henvender sig til folk med et indblik i hvad fodbold er for noget.

Udover at spille fodbold, netværker vi jo også i både formelle og uformelle situationer. Det er faktisk inde i uformelle situationer at vi rigtig netværker og bliver stærkere relationelt sammen

Hvilke folk er det der bruger din netværksgruppe, hvor fodbolden er omdrejningspunktet?
– Jeg håber at Fodbold for voksne appellere til alle folk. Men målgruppen er nok mere folk med interesse indenfor begrebet fodbold. Jeg plejer at sige, at du behøver ikke være god til fodbold. Det er vi andre heller ikke. Udover at spille fodbold, netværker vi jo også i både formelle og uformelle situationer. Det er faktisk inde i uformelle situationer at vi rigtig netværker og bliver stærkere relationelt sammen. Til sidst vil jeg da gerne lige slå et slag for at vi også håber at kunne nå nogle mellemstore og store virksomheder og bruge vores ekspertise til at lave internt netværk og bold.

Hvis du er interesseret i at læse mere om netværket, Fodbold for voksne, så kan du gøre det HER.