Vi kender det allesammen. Det der med at skulle træde ind i en klub, klasse eller gruppe, som i forvejen er sammentømret. Det er ikke let og det kan være rigtigt svært at finde fodfæste, hvis ikke de folk der er i klubben, klassen eller gruppen selv gør en indsats.

Hos mange fodboldklubber er udfordringerne også tilstede, hvilket kan gøre at nye spillere holder sig tilbage eller slet ikke melder sig ind efter en prøvetræning.

Heldigvis er der råd at hente, og hos en odenseansk tennisklub har de fundet et par gode måder til at få nye medlemmer til at føle sig velkommen med det samme. Råd som I også kan gøre brug af i jeres fodboldklub.

Vær imødekommende
Når der kommer nye spillere til jeres klub, så sørg for at tale med dem og spørg f.eks. indtil hvorfor de er kommet til lige netop jeres klub. Jakob Bøgholm var ny mand i tennisklubben i Næsby, og han var meget glad for den imødekommenhed, som de eksisterende medlemmer og trænere viste – og det var afgørende.

– Alle er så imødekommende, så man får lyst til at være med. Jeg er meget imponeret over, hvor venlige og åbne både trænere og spillere i klubben er, lyder det fra Jakob Bøgholm i dgi-magasinget, Udspil, der fortæller videre.

– Med det samme blev vi også koblet på Facebook-gruppen, telefonlister og inviteret til arrangementer. Vi føler os godt taget imod, og har bare lyst til at komme, lyder det fra en tilfreds ny tennisspiller i Næsby.

Børnene får highfives
Heller ikke de yngste glemmes i tennisklubben i Næsby. Ét af de tiltag som klubben har gjort er et simpel goddag- og farvelritual. Efter hver træning stiller alle spillerne op på en række og der afsluttes med en highfive.

– Det er en god måde, at sørge for at afslutte den oplevelse, som vi har haft sammen til træning. Vi ser hinanden i øjnene og siger pænt tak for i dag, forklarer hjælpetræner, Bente Overgaard Larsen, til Udspil.

Det behøver med andre ord ikke at være særligt svært, at få nye medlemmer til at føle sig enormt velkommen i klubben.