Det er langt fra alle der kan holde til at spille fodbold, når de har rundet de 70 år. Det gælder dog ikke for Per Lukassen fra Sjørring Boldklub. Han tørner ufortrødent ud for klubbens old boys-hold så tit det er muligt.

Faktisk har han ind til for ganske kort tid siden også spillet seniorfodbold, men nu er fokus lagt på old boys-fodbolden.

Fodboldstudier tog en snak med Per Lukassen om hans indstilling til Spillerprisen 2019, om hvordan kroppen har det og hvad de “unge” siger til at han stadig spiller med.

Du er indstillet til Spillerprisen 2019. Hvordan føles det?
– Jeg syntes det er fantastisk at være indstillet til prisen, jeg kan dog ikke forstå hvorfor. Jeg elsker at spille fodbold, og glæder mig hver gang jeg skal afsted. 

Du er forbi de 70 år, men alligevel ikke bleg for at tage en tørn på et af seniorholdene. Hvordan kan kroppen holde til det?
– Jeg har aldrig haft de store skader. Har der været lidt skavanker, så er det “repareret” til næste kamp. Kroppen har ingen problemer, og jeg spiller så længe der er luft til det. Dog spiller jeg kun oldboys nu, og ikke længere seniorfodbold.

Kroppen har ingen problemer, og jeg spiller så længe der er luft til det

Hvad betyder det for dig, at være en del af “de unges hold” engang imellem?
– Det betyder en masse med holdsport og den fællesskab for mig, og ikke mindst det gode sammenhold med de “unge” mennesker. Jeg ringer lige dagen før vores kampe og spørger træneren, hvem der er med i denne uges kamp. 

Hvad synes alle dine yngre medspillere om, at du er “still-going-strong”?
– De yngre spillere syntes det er rigtig godt. Jeg tror nok, de syntes det er okay at ha mig med. Vi skal jo helst holde sammen i de små klubber og vi nyder at komme på banen og møde spillere, vi har mødt gennem mange år.