Fodboldstudier er i gang med at samle alle de gode historier i dansk fodbold. Her kan du læse et uddrag fra Idrætsbladet, der i sit nummer 13. oktober 1947, bringer en historie fra fodbolden på Ærø i det sydfynske øhav.

Præsten var ivrig fodboldspiller
I Søby på Ærø skulle der forrige søndag været spillet en efter lokale forhold meget, meget vigtig fodboldkamp mod et udenøs hold. Det betød, at der kun kunne spilles om eftermiddagen af hensyn til færgeafgangene.

Derfor tog pastor Burris, der selv skulle have været en ivrig fodboldspiller og stadig viser idrætten stor forståelse, den uventede beslutning at flytte gudstjenesten, som 1. søndag i måneden var berammet som eftermiddags-gudstjeneste, til om aftenen.

Kl. 21 er liiige lovlig sent til en barnedåb 
To familier var da ikke helt tilfredse – de skulle hver have 1 barn døbt. De syntes at kl. 21 var lovlig sent at døbe børnene – men man bøjede sig for pastorens beslutning. Det er ikke hver gang en fodboldkamp er kommet foran en gudstjeneste.

Fodboldstudier er Dansk fodbolds Wikipedia – Få DIN klub i historiebøgerne
På Fodboldstudier samler vi alle de danske fodboldklubbers historie, største præstationer, sjove historier og meget mere. Du kan således finde din klub lige nu, så I også kommer med i det store opslagsværk over danske fodboldklubberne historie.

Find din klub HER.