Det er næsten som om at Miami er rykket til Danmark, når man tager et kig på den københavnske klub, FC Sunshine. Klubben er kun få år gammel, men har på rekordtid opbygget en stor følgeskare på de sociale medier.

Årsagen til den store interesse er deres anderledes måde at gribe tingene an på. Hos FC Sunshine handler det i lige så høj grad om at gøre en forskel via projekter, velgørenhed og mode, som det handler om at spille fodbold.

Foto: FC Sunshine

Klubben med de lyserøde trøjer er indstillet til Klubprisen 2019. Fodboldstudier fik en snak med Frederik Frankman, der er formand i klubben.

Først og fremmest, så stort tillykke med indstillingen til Klubprisen 2019. Hvordan føles det?
– Vi er yderst taknemmelige omkring denne indstilling og anderkendelse af hvad vi gør til dagligt som frivillige! Vi har arbejdet hårdt i halvandet år for at skabe en sund vækst i vores nye klub og nye bevægelse, og vi har kun oplevet kæmpe opbakning fra alle vores følgere og medlemmer. Det er priser som disse, der gør alle arbejdstimerne værdifulde og som giver os endnu mere blod på tanden til at vækste yderligere og udvikle vores brand og bevægelse.

Vi forsøger at underholde tilskuerne både på banen og ude for banen
I skriver at “Formålet med FC Sunshine er at sprede sommerstemning 365 dage om året”. Hvordan gør man det som fodboldklub?

– Først og fremmest går vi meget op i fairplay og god fodbold, som vi synes der er for lidt af. Vi forsøger at underholde tilskuerne både på banen og ude for banen. Udover at vi forsøger at skabe en fed ramme omkring vores kampe, så går vi meget op i begivenheder ude for banen, hvor vi måske i allerhøjeste grad kan komme ud med vores målsætning om at sprede sommerstemning.

Foto: FC Sunshine

– Udover dette forsøger vi at gøre en forskel igennem velgørende begivenheder, som da vi afholdte fodboldstævne på fodboldfabrikken og samlede 200.000 kr. ind til Kræftens Bekæmpelse.

– Vores tøjkollektion i form af især fodboldtrøjer og badeshorts har også været med til at sprede vores budskab. Meningen med vores tøjkollektion er at kunne sprede sommerstemning og lade vores brand tale for sig selv igennem fashionabelt og komfortabelt athleisure tøj – der er iøvrigt en by kollektion på vej, som vi anbefaler at holde øje med på Instagram @fcsunshine og www.fcsunshine.dk

I arbejder aktivt med velgørenhed og samlede over 200.000 kr. ind til Lyserød Lørdag. Er klubben i virkeligheden mere et samlingssted for at kunne lave projekter, velgørenhed osv. end det er et sted, hvor man spiller fodbold?
– Det er det i høj grad, ja! Det er vigtigere for os at folk er glade og sociale frem for at vi fremmer vores fodboldafdeling, men det ene udelukker heldigvis ikke det andet! Vi har høje fodboldambitioner og drømmer om at spille Superliga inden for 11-12 år, men vores bevægelse og mission statement er altid at sprede god stemning og solskin.

Det er vigtigere for os at folk er glade og sociale frem for at vi fremmer vores fodboldafdeling, men det ene udelukker heldigvis ikke det andet!

I løbet af 2019 var I med i en masse forskellige projekter fra Lyserød Lørdag til fodboldturnering for at plante træer. Hvad kommer der til at ske hos jer i 2020?
– Vi offentliggør meget snart vores hidtil største samarbejdspartner og hovedsponsor som vi hjælpe os med at nå endnu bredere i kampen for mere solskin i Danmark.

– Udover dette har vi målsætning om at indsamle en million kroner i 2020 til velgørenhed, og har muligvis ting som et modeshow, sommerfest og pop up shops i ærmet for 2020, samtidig med at vi naturligvis går efter oprykning til serie 3 og at nå længere i pokalen end vi gjorde sidste år, da vi slog Tårnby fra Danmarksserien ud og tabte til BK Frem fra 2.division.