De er ikke uvant med ros og hæder hos Store Heddinge Boldklub, og det er da heller ikke uden grund. Klubben gør nemlig en stor indsats for at få frivillige hænder og lave sociale arrangementer for deres medlemmer.

Fodboldstudier.dk fik en snak med formanden for klubben. Mikkel Hoffmann-Rasmussen, om al den ros de har fået, deres indsats for at rekruttere frivillige, sociale arrangementer og meget mere.

I 2018 blev i kåret til Årets Klub på Sjælland, og nu er I indstillet til Klubprisen 2019. Hvordan er det at I får al den ros?
– Vi er stolte over at have vundet prisen som Årets Klub 2018 af DBU Sjælland og efterfølgende Årets Fodboldklub i Danmark af DBU, hvor vi var i skarp konkurrence med tre andre nominerede klubber. Det er en fornøjelse at blive anerkendt for det arbejde, som alle frivillige lægger i klubben.

Udvalget lavede en “Frivillighedsbank” på Facebook, som ret hurtigt fik mange medlemmer. Derfra rekrutteres frivillige til klubbens arrangementer

I har stort fokus på frivillighed og har lavet flere tiltag for at få flere frivillige i klubben. Noget som I er lykkes med. Hvordan greb I hele processen med at få flere frivillige i klubben og hvilke initiativer satte I igang?
– Vi tog hul på projekt “Frivillighed” med vores klubrådgiver fra DBU Sjælland. Efter indledende møder fik vi fat i en gruppe frivillige, som blev til et “Frivillighedsudvalg”. Udvalget lavede en “Frivillighedsbank” på Facebook, som ret hurtigt fik mange medlemmer. Derfra rekrutteres frivillige til klubbens arrangementer. Vores erfaring er dog, at det at kigge folk i øjnene altid er det bedste.

Ej heller det sociale er blevet glemt hos jer, og I sørger for at både unge og gamle medlemmer bliver tilbudt sociale arrangementer. Hvad gør de arrangementer for klubben og sammenholdet?
– Sociale arrangementer er en vigtig del af vores klubliv. Der er ingen tvivl om, at medlemmerne styrker de interne relationer, når den står på overnatning, biograftur, bustur, stævner og hvad vi ellers finder på.

Sociale arrangementer er en vigtig del af vores klubliv. Der er ingen tvivl om, at medlemmerne styrker de interne relationer

I har fem værdier; “Venskab, glæde, leg, dialog og udvikling”. Hvordan udvalgte I de værdier og hvordan bruger i værdierne i hverdagen i klubben?
– Vores værdier fandt vi ved at “Værdispil”, som vi havde i vores første udviklingsforløb med vores klubrådgiver. Vi bruger værdierne på det meste af vores trykte markedsføring, så medlemmer og sponsorer altid ser vores værdier. Vi bruger selvfølgelig også værdierne helt grundlæggende i vores bestyrelses-arbejde. Vi har konstant fokus på den gode dialog og udvikling. Venskab, glæde og leg er som regel en naturlig del af det skønne spil med bolden.

Sidst, men ikke mindst, så havde I et juleønske til julemanden på jeres Facebook-side før jul, hvor I ønskede jer en kunstgræsbane. Fik I den julegave som I ønskede jer eller bliver det et af fokuspunkterne i 2020?
– Ønsket om en kunstgræsbane blev desværre ikke opfyldt af julemanden. Derfor går vil mere praktisk til værks i 2020, hvor vi i samarbejde med de andre klubber på Stevns fortsat vil arbejde for 2 nye kunstgræsbaner på Stevns. Vi har i 2019 indledt et samarbejde med de øvrige klubber på Stevns og Stevns Kommune, hvor vi vil styrke fodbolden på Stevns.

Hvis du vil stemme på Store Heddinge Boldklub til Klubprisen 2019, så kan du stemme HER.