Hver weekend er der børne- og ungdomsstævner over hele landet. Stævner, hvor børnene har en fest, spiller fodbold, leger og hygger sig. Alt sammen rigtigt godt. Men kunne det blive endnu bedre? Ja, måske.

Én af de ting, der bliver vægtet rigtigt højt, uanset om man vinder eller taber, er om holdet har scoret mål – og endnu bedre – om ens barn har fået scoret. Kan man sætte flueben ved en af de ting, så stråler det ud af børnene. Målene er afgørende – skidt pyt om de har tabt.

“Børn skal jo både lære at vinde og tabe”. Ja ja, det ved vi godt! Og det skal de nok få lært rigtigt mange andre steder i livet – og givetvis også på fodboldbanen før eller siden.

Gejst, glæde og motivation kommer ved succesoplevelser
Men hvad nu hvis én enkelt lille ting kunne gøre fodboldoplevelsen endnu bedre for et barnet? Hvad nu hvis de allesammen fik lov til at score et mål i hver kamp?

Kunne de få lov til at sparke et straffespark hver efter hver kamp eller på anden vis få lov til at “fyre kanonen af” og måske score et mål? Altså en mini-straffesparkskonkurrence, hvor begge hold afslutter med et par skud. Det kunne også gøres inden kampen, som en slags opvarmning.

Om det er måden at gøre et barns fodboldoplevelse, og motivationen til at blive ved med at spille, endnu større, eller om der kunne være andre løsninger, skal vi lade være usagt, men et barns gejst, glæde og motivation kommer ved succesoplevelser og dem skal vi forsøge at skabe flere af.

Har du et godt bud på en løsning?
Kom med dit bud på, hvordan man kan øge børnenes succesoplevelser i fodbolden. Klik HER og kom med dine input.