Rundt omkring i de danske klubber findes der et hav af spillere, der kan se tilbage på en lang og gloværdig karriere på deres lokale hold. Det samme kan Torben Pedersen fra Tved Boldklub i Svendborg.

Han har spillet på klubbens 1.hold i mere end 25 år og inden der utallige år på klubbens ungdomshold. Torben Pedersen er uden tvivl en klubmand fra inderst til yderst. Oveni det, så har han krydret en karrieren som spiller med flere ledertjanser i klubben, hvor han også i en periode har været formand.

Den altid glade og karimastiske sydfynbo er indstillet til Spillerprisen 2019, og i den forbindelse fik Fodboldstudier.dk en snak med ham omkring hans karriere, indstillingen, at spille på samme hold som hans søn og meget andet.

Spillerprisen hylder spillere, der har gjort en ekstraordinær indsats igennem en lang årrække. Fortæl om din karriere i Tved Boldklub, som jo strækker sig langt tilbage?
– Karriere lyder så fint! I de næsten 25 år jeg har været med omkring klubbens 1.hold har jeg rigtig mange oplevelser, sportsligt og socialt. Da jeg som ung 17-18 årig kom ind omkring 1 holdet var der noget af et hierarki, og jeg var nærmest bange for nogle på holdet. Jeg fandt hurtigt ud af hvem jeg måtte tage bolden fra og ikke. Var det en af de forkerte, så kunne jeg godt forvente at blive jagtet resten af træningen. Det med at flytte mål var ikke til diskussion, det var bare at makke ret. Og i mange år skulle jeg altid som yngst starte i midten når vi spillede firkant. Dengang gjaldt det om indordne sig og være stærk. Der var ikke så meget støtte fra de ældre. Det har heldigvis ændret sig.

Dengang gjaldt det om indordne sig og være stærk. Der var ikke så meget støtte fra de ældre. Det har heldigvis ændret sig.

– De bedste år var tilbage fra 1995 og ca 10 år frem. Klubben havde i mange år ligget i Fynsserien, men rykkede ned i Serie 1. Det blev sjovt nok starten på mange gode år. Vi rykkede op to år senere. Det første år glippede i oprykningskvalen mod Assens, som vi mødte på en total umulig og snedækket bane, hvor det var rene tilfældighedder der afgjorde kampen. Året efter blev vi igen 2’er, men slog denne gang Skt. Klemens i to kval-kampe.

– Jeg husker at jeg i de to kampe lavede tre mål, og så var vi tilbage i Fynsserien. Her skulle vi i foråret vænne os til niveauet og lå en plads over stregen. Efteråret blev en kæmpe succes, hvor vi vandt alle kampe på nær én og vandt Fynsserien. Det betød så at vi for kun anden gang i klubbens historie skulle prøve kræfter med DS. Første år gik over al forventning og vi var tæt på endnu en oprykning til anden division. Vi sluttede som 3’er. Mener vi lå i DS i 5 år.

Jeg husker tilbage på nogle fantastisk sjove oprykninger og fester i klubben. Vi følte os som konger af Tved!

– Jeg husker tilbage på nogle fantastisk sjove oprykninger og fester i klubben. Vi følte os som konger af Tved! Også i pokalen havde vi mange gode oplevelser. Jeg husker da vi slog Randers Freja fra 1 division med 6-1.

– I min karriere har jeg spillet næsten alle pladser. Jeg har været klubbens topscorer et enkelt år, spillet de fleste år på midtbanen, som den helt store kreatør, og sluttede de sidste år i forsvaret. Jeg har oplevet at spille sammen med virkelig gode spillere som Ole Juel og John Eriksen. Jeg har aldrig set en spiller sparke til en bold som John Eriksen kunne.

– Jeg ved at jeg er en inspiration for en stor del af de unge som idag udgør klubben førstehold, og det gør mig stolt. Jeg førsøgte de sidste år at gøre mit til at lære så meget fra mig som overhovedet mulig. I dag nyder jeg at stå på sidelinjen og følge holdet, og håber virkelig at vi efter sommerferien igen kan kalde os fynsseriehold. Jeg har nydt hele min karriere i Tved Boldklub og fortryder på ingen måde at det er her jeg har spillet i alle mine år.

Jeg har nydt hele min karriere i Tved Boldklub og fortryder på ingen måde, at det er her jeg har spillet i alle mine år

Du er jo Tved-mand hele vejen igennem, men har der alligevel været noget tidspunkt, hvor du har overvejet at skifte væk – eventuelt for at prøve udfordringer med et højere niveau?
– Ja, jeg er Tved-mand helt ind i hjertet og jeg har ikke for alvor overvejet at skifte. Dengang i midten af 90 erne og 10 år frem, hvor vi havde succes havde de også i SFB succes og virkelig et godt hold som var ved at rykke i landets bedste række. Så ærlig talt havde jeg “nok” ikke helt det niveau. Jeg trives i Tved og er tryghedsnarkoman.

Torben Pedersen og hans søn, Magnus, efter deres første 1.holdskamp sammen.

Igennem dine år i Tved Boldklub, så har du spillet sammen med mange forskellige spillere, men du har også prøvet at være på banen med din søn. Havde du nogensinde troet det ville komme til at ske og hvad betød det for dig?
– Jeg har aldrig tænkt over at spille sammen med min søn og ikke set det komme. Det kom pludselig som en mulighed.  Jeg havde i foråret 2018 hjulpet 1.holdet i nogle kampe. Magnus, som det år gik på Hjemly efterskole, var færdig med deres turneringer, og pludselig var han også med på holdet. Det var virkelig stort for mig en varm sommeraften i Kerteminde. Vi havde spillet et par kampe sammen på klubbens 2.hold, men at det så skulle ske på 1 holdet, wauw det glemmer jeg aldrig. Da jeg samtidig nærmede mig 500 kampe, blev det en motivation og glæde at spille i efteråret 2018. Det var fedt men godt nok fysisk hård, en uge er desværre ikke nok til at restituere i min alder.

Jeg har aldrig tænkt over at spille sammen med min søn og ikke set det komme. Det kom pludselig som en mulighed.

Du har jo rundet de 40 for længst, men alligevel “still going strong”. Har du gjort dig nogle tanker om, hvornår du vil ligge støvlerne på hylden?
– Jeg fortsætter så længe kroppen vil det, og håber det er mange år endnu. Jeg nyder spillet og den bedste måde at holde mig sund og få noget motion. Jeg holder mig primært til gammelmands fodbold nu, det sociale med jævnaldrende er det der trækker.

Du kan stemme på Torben Pedersen til Spillerprisen 2019 HER.