Hvordan får piger i teenageårene og starten af 20´erne med fritidsjob, studier, kærester, fester, sociale medier og meget andet til at hænge sammen med at spille fodbold?

Det spørgsmål er der mange klubber rundt omkring i landet, der spørger sig selv, for det kan være svært at tiltrække eller bare at fastholde pigerne i klubberne i den aldersgruppe.

Når man ser på statistikkerne, så sker der fra 13-15 års alderen og frem til starten af 20´erne et markant frafald for pigerne i de danske idrætsforeninger. Tallet falder fra 76% aktive til kun 31% aktive.

Mange klubber har gjort forskellige tiltag, nogle med succes, andre uden.

For når man ser på piger og sport, så skal der andre ting indover end bare træning. Fokus skal ofte i lige så høj grad være på sociale tiltag og medbestemmelse. Det er nogle af de erfaringer som idrætsforeninger rundt omkring i landet har gjort sig.

På Fodboldstudier tager vi temaet op og bringer erfaringer og ideer fra forskellige sportsgrene videre til de danske fodboldklubber, således at de kan blive inspireret til at gøre noget lignende i deres klub.

Du kan finde alle artiklerne om temaet HER.