Der findes mange forskellige slags ritualer i de danske fodboldklubber, men i tidernes morgen havde man i nordjyske Aalborg Freja et af de mere uhumske ritualer.

Aalborg Freja i 1962 flyttede over på Ny Frejapark i nye tidssvarende boligforhold, med rigtigt varmt vand i bruserne. Det var der ikke på Gl. Frejapark og en af klubbens gamle spillere fortæller om den uhumske “Stil” man havde blandt 1.holdsspillerne i Freja mens de endnu var i Gl. Frejapark.

Uhumsk debutritual
Her var der blandt andet et debutritual af den mere klamme slags.. Den gamle spiller fortæller.

“Jeg fik debut på 1.holdet – efter kampen – inde i badet med de gamle gasvandvarmere. Det var en efterårssøndag, råkoldt, og jeg er i gang med at vaske håret under de 4 stråler fra bruseren, pludselig udbryder jeg: “Nu er det herligt…”, fortæller han og fortsætter.

“Det var det nu ikke, for da jeg åbnede øjnene påny stod d’herrer “Hønen”, “Vøvsbageren”, “Lillebror”, “Lik”, “Kikker”, “Nønne” og “Store Frode” rundt om mig og gennemurinerede min krop. Senere deltog jeg selv i samme ritual, hvis jeg altså ku’…”, slutter han om ritualet tilbage i 60´erne.

Alt om Aalborg Freja
På Fodboldstudier har vi samlet alle de danske fodboldklubber under ét tag, hvor vi samler alle klubbernes historier, bedste anekdoter, bedste spillere og meget mere.

Du kan se Aalborg Frejas side HER, og selv komme med input til klubben.