Med vinteren er vilkåret for at træne udendørs ændret. Vejret kan være koldt og vådt, men det skal ikke være en hindring for at få en god træning. Tværtimod, mener Laura Lambæk, der er træner i Aarhus Adventures, der har fået en snak med dgi-magasinet, Udspil. Hun giver her et par råd.

Et godt råd er, at sørge for at have en høj puls i øvelserne. Det er vigtigt at ingen står og fryser undervejs i en øvelse, derfor bør den heller ikke være for teknisk baseret. Dampen skal holdes oppe med få pauser og stop i øvelsen undervejs.

Derudover kan det være gavnligt at lave aktive pauser i øvelserne. Hvis der er øvelser, hvor der er kort ventetid, så indfør en aktiv pause i form af lunten frem og tilbage eller en styrkeøvelse.

Efter endt træning er det vigtigt at eventuel evaluering eller anden snak foregår i omklædningsrummet, så man undgår at spillerne bliver kolde.

Heldigvis er fodbold et spil, hvor man sjældent står stille, så mon ikke at denne vinter også bliver klaret med manér rundt omkring i de danske fodboldklubber.