I et lille jysk lokalsamfund får de år efter år samlet mere end halvdelen af byens indbyggere i den lokale idrætshal, når de har den årlige gymnastikopvisning. Det kunne dog lige så godt være et indendørs fodboldstævne eller andet fodboldarrangement.

Der bor 500 mennesker i Øsby i Sønderjylland, og 350 af dem kommer trofast og deltager i den lokale forenings arrangement, hvilket er en stor succes.

– Gymnastikopsvisningen skal være en oplevelse for hele familien. Det er næsten hele byen, der mødes her i hallen 30-45 minutter før selve opvisningen, og folk bliver her, selvom deres egne børn eller børnebørn har været på gulvet, fortæller en af hovedkræfterne bag arrangementet til dgi, Maria Enevoldsen.

Involvér alle er koden til succes
En af grundene til den store succes er, at foreningen spørger alle om hjælp. Det kan både være til store og små opgaver. Nogle bliver spurgt om de vil bage kage, mens andre skal levere “hænder”.

– På den måde føler alle, at de har en aktie i opvisningen. Det er sådan set lige meget, om du selv er medlem af foreningen, om dit barn går til gymnastik, eller om du er sponsor i klubben, siger hun videre.

Fokus på sponsorerne – Mulighed for at give noget tilbage
Foreningen har valgt at hylde deres sponsorer til årets arrangement. Det bærer bordene præg af. Her har kloakfirmaet, kloakrør og andet kloak-agtige ting liggende på deres bord. Tømrerfirmaet har hammer og brætter osv. Den lokale købmand har også fået plads i et hjørne af hallen til at sælge sodavand og slik.

– Vi har nogle meget loyale sponsorer af foreningen, og vi synes, det var meget passende at give noget tilbage til dem. De er altafgørende for, at vi kan have de aktiviteter, vi har. Det vil vi gerne gøre folk opmærksomme på. Derudover er det livsvigtigt for os som forening at støtte og engagere folk lokalt. Vi er kun noget i kraft af det, vi gør og skaber sammen herunder, fortæller Maria Enevoldsen videre til dgi-magasinet.

Giver din klub noget tilbage?
Ovenstående historie fra Øsby kan måske sætte nogle tanker i gang hos din klub. Giver I noget tilbage til jeres sponsorer?

Mange klubber tager dem for givet, men på et tidspunkt, så er det måske slut med støtten, og derfor gælder det om at være proaktiv som klub, således at man viser at man påskønner støtten – også selvom man er en meget lille klub.

Om man kaster sig ud i arrangementer á la det i Øsby, om man bare husker at ringe at sige tak for støtte eller om man sørge for at handle hos den pågældende sponsor er op til den enkelte klub. Pointén er, at man skal huske at påskønne støtten. Et simpelt “tak” kan ofte gøre en kæmpe forskel.