Falske mails bliver i større og større omfang et problem for de danske foreninger, heriblandt fodboldklubberne, hvor de snydes til at overføre penge til udenlandske bedragere.

Bedragerne bruger falske formandsmail til at snyde kasserne i foreningerne. De afsendte snydemails er lavet så godt, at de ligner en normal mail sendt afsted fra formanden til klubbens kasserer, der besvarer mailen, og får en svarbesked med et kontonummer og derefter sendte det nævnte beløb afsted.

Der er dog lavet en lille ændring i mailadressen i svarmailen, så svaret ryger til en modtager i England, der returnere med et kontonummer på en engelsk bank til kassereren.

I alle mails er formanden oprettet som afsender af den, så enhver kasserer vil se mailen som én blandt mange andre jævnlige mails, der kommer fra formanden i det daglige arbejde.

På den måde har flere klubber overført beløb på op til 30.000 kroner til udenlandske bankkonti inden de finder ud af at de er blevet snydt.

Derfor bør kassereren dobbelttjekke alle overførsler til udenlandske konti med formanden via tlf. eller sms, og aldrig via mail.