I rækken af gode historier fra dansk fodbold, så tager vi i dag en tur ned i arkiverne hos Valby-klubben, Boldklubben Frem, der i slut 70´erne havde fornøjelsen af at stå overfor Nancy og Michel Platini.

I divisionsforeningens 25 års jubilæumsbog, ”Den dyre langside” af Steen Ankerdahl, kan man læse om de måbende franskmænd før returkampen mod Frem.

Som dansk pokalvinder 1978 skulle Frem om efteråret spille Europa Cup for Pokalvindere. Havde trukket Nancy Lorraine – de franske pokalmestre. På det franske hold spillede Michel Platini – men han havde været skadet og derfor fraværende på banen, da den første kamp blev spillet i Valby Idrætspark. Frem havde derfor sensationelt vundet 2-0.

Arbejdet kalder
Frem fløj til udekampen med en pæn portion optimisme. Interessen fra ikke mindst den franske presse var stor – Danmark havde jo selvsamme forår sagt ”ja” til at sige amatørismen farvel. Journalisterne ville straks høre Frems træner, Jimmy Strain, hvordan han så på mulighederne i returkampen. Det kunne de nu hurtigt glemme – Frems formand, Sven Petersen, måtte beklage, at det ikke var muligt. Træner Strain var ikke med – han havde ikke kunnet få fri fra arbejde !

Flyskræk – og en god kammerat
Franskmændene undrede sig – men kunne de så få et par minutter med landsholdsspilleren Lars Larsen ? Igen måtte formand Petersen beklage. Lars Larsen kunne ikke lide at flyve, så han var på vej med toget og ville være fremme sent på natten. Franskmændene undrede sig endnu mere – men så midtbanestrategen Jacob Rosander – kunne de så få en kommentar fra ham. Formand Petersen måtte for tredje gang beklage – nej, det var ikke muligt. Jacob Rosander var en god kammerat, så han syntes det var synd for Lars Larsen, at han skulle rejse alene med toget. Så han havde også taget toget.

Så gik de franske journalister. De havde nu et indtryk af den danske udgave af professionel fodbold.

Frem tabte kampen 0-4 og var dermed ude.

Din klub i historiebøgerne
Du kan tilføje din klubs historie, bedste spillere, største præstationer eller anekdoter.

Find din klub HER.