En undersøgelse fra DBU fra februar viser en skævvridning af ligestillingen og kønsbalancen i dansk fodbold.

Det er Dansk Boldspils-Unions egen undersøgelse af diversitet på alle niveauer af dansk fodbold, der viser skævvridningen af ligestillingen og kønsbalancen i dansk fodbold.

Tre ud af fire kvinder og piger mener, at det er nemmere at være mand eller dreng i dansk fodbold end kvinde eller pige. Det viser undersøgelsen, som bygger på mere end 8.000 besvarelser.

DBU’s Diversitetsudvalg er i gang med at lave en konkret plan for, hvordan de kan løfte opgaven, siger formand for udvalget Nina Groes til DR Nyheder.

– Med baggrund i denne analyse, er vi i gang med at lave en handlingsplan, og det bliver meget konkret i forhold til at sige, hvordan vi kan løfte det her. I Kvindekommissionen, som jeg også var en del af, satte vi de overordnede mål. Det, vi fokuserer på her, er lidt mere håndgribeligt. Hvad skal der ske ude i klubberne, for at vi kan gå ind og skabe forandring? siger hun videre til DR Nyheder.

De førnævnte tal fra undersøgelsens konklusion og analyse skal tages alvorligt, understreger Nina Groes.

– 74 procent af alle piger/kvinder føler, at de har dårligere vilkår for at folde deres talent ud indenfor fodbold, og det handler jo om en oplevelse af, at når man kommer til træning, så kommer man til nogle dårligere baner, og man får nogle dårligere spilletider end drengene.

Omkring hver femte af DBU‘s cirka 335.000 medlemmer er af hunkøn. Når kvinderne og pigerne føler, at de bliver nedprioriteret, går det ifølge formanden for Diversitetsudvalget ud over spilleglæden.

– Konsekvenserne er jo, at pigerne ikke starter med at gå til fodbold, fordi der er en gammel fordom om, at fodbold er en drengesport, men det betyder også, at mange af dem dropper ud igen, siger Nina Groes.

Undersøgelsen er bestilt og finansieret af Dansk Boldspil-Union og gennemført uvildigt af Kantar Gallup. Undersøgelsen blev udgivet i februar 2020. Du kan læse hele rapporten HER.